Τσαβούσογλου: «Επιθυμούμε αυτή να είναι τελική διάσκεψη για το Κυπριακό»

Τσαβούσογλου: «Επιθυμούμε αυτή να είναι τελική διάσκεψη για το Κυπριακό»

«Επιθυμούμε στη διάσκεψη της 28η Ιουνίου να είναι τελική διάσκεψη για το Κυπριακό», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι σε αυτή τη διάσκεψη θα διαφανεί ποιος είναι ειλικρινής και ποιος όχι.

Σε δηλώσεις του από την Ιαπωνία ανέφερε ότι θα πάει ο ίδιος στο Κραν Μοντάνα προσθέτοντας πως η διαδικασία πρέπει να πάρει μια κατεύθυνση αν θα υπάρξει λύση στην Κύπρο ή όχι. “Οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν επ αόριστον. Επιθυμούμε να είναι μια τελική διάσκεψη”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία έχει πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού και υποστηρίζει μια λύση δίκαιη βασισμένη στην πολιτική ισότητα που να προστατεύει και τις ελευθερίες των Τούρκων πολιτών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ε/κ πλευρά έκανε κάποια βήματα πίσω λόγω των εκλογών, ωστόσο πρόσθεσε “σε αυτή τη διάσκεψη θα δούμε ποιος είναι ειλικρινής και ποιος όχι”.

Όπως είπε απόψε φτάνει στην Άγκυρα ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί όπου θα έχει επαφές αύριο ενώ σήμερα είναι στην Άγκυρα ο διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί. «Θα πάμε στο Κραν Μοντάνα προετοιμασμένοι», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΠΑ: Συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο: Η «πρόταση» Νικόλα που δεν έφτασε ποτέ, η επιστολή Γιακουμή και τα ανοιχτά μέτωπα

ΔΗΠΑ: Συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο: Η «πρόταση» Νικόλα που δεν έφτασε ποτέ, η επιστολή Γιακουμή και τα ανοιχτά μέτωπα

Σε μια από τις πιο κρίσιμες συγκυρίες για το κόμμα, συνέρχεται στις 15.00 το Πολιτικό Γραφείο της ΔΗΠΑ, με αφορμή την επιστολή του βουλευτή Μιχάλη Γιακουμή, η οποία ζητά επίσημη και θεσμική ενημέρωση, για το κατά πόσο υπήρξε και σε ποιο βαθμό, πρόταση από πλευράς ΔΗΚΟ, για ενδεχόμενη συνεργασία ή συμπόρευση.