Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία θα βλάψουν τις σχέσεις των δύο χωρών

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία θα βλάψουν τις σχέσεις των δύο χωρών

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε, την Πέμτη 22/6, στον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον ότι οι νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον στη Ρωσία θα βλάψουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ "Ενέργειες αυτού του είδους θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο ολόκληρη την σφαίρα των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων", τόνισε στον Τίλερσον ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να περιμένει την απάντηση των ΗΠΑ στις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ρωσία για την εξομάλυνση των διμερών τους σχέσεων, σημειώνοντας ότι οι τελευταίες ενέργειες της Ουάσιγκτον στην Συρία παραβιάζουν την κυριαρχία της αραβικής χώρας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.

BEST OF TOTHEMAONLINE