Ο Πούτιν κήρυξε προσωρινή εκεχειρία με την Ουκρανία λόγω Πάσχα
Πασχαλινή εκεχειρία με την Ουκρανία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Παραμένει άγνωστο ωστόσο το διάστημα που ο κ. Γκουτέρες θα παραμείνει στις συνομιλίες και ποιος θα είναι ο βαθμός της συμμετοχής. Πάντως η ίδια πηγή προσδιόρισε τη διάρκεια αυτού του γύρου «κοντά στις 10 μέρες».
Σε σχέση με το πρόγραμμα της έναρξης, στις 28 Ιουνίου, σχεδιάζεται το πρωί να ξεκινήσουν οι εργασίες της διάσκεψης για την ασφάλεια και της εγγυήσεις, ενώ το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι συνομιλίες των δύο πλευρών για τα υπόλοιπα κεφάλαια.
Αναφορικά με τις συμμετοχές, η Ελλάδα και η Τουρκία θα εκπροσωπηθούν από τους υπουργούς Εξωτερικών, ενώ η Βρετανία από υφυπουργό.
Την ΕΕ θα εκπροσωπήσει στην έναρξη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμμερμανς και στις 30 Ιουνίου θα έλθει η επίτροπος Εξωτερικών και Άμυνας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλησαν στον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε οι παρατηρήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας πάνω στο κείμενο του κοινού εγγράφου που δόθηκε στα μέλη της διάσκεψης.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




