Προώθηση αυτονόμησης της Νομικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας

Προώθηση αυτονόμησης της Νομικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας προτίθεται να ενεργήσει τάχιστα και με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες ήδη ετοιμάζονται, για να προωθήσει το θέμα της αυτονόμησης της Νομικής Υπηρεσίας και της εξύψωσης του κύρους και της υπόστασης της, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ νομικών λειτουργών (εισαγγελέων και άλλων) και δικαστικών λειτουργών, ως ομοούσιων πυλώνων στην απονομή της δικαιοσύνης.

Αυτόν αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος σημειώνει πως παρά την εντατική προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται και βρίσκεται σε εξέλιξη προς πλήρωση 34 συνολικά κενών θέσεων στη Νομική Υπηρεσία, μέσω των χρονοβόρων διαδικασιών της ΕΔΥ, η παρατηρούμενη υποστελέχωση καθίσταται συνεχώς χειρότερη.

 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως εντός των τελευταίων 24 μόνο ωρών η Νομική Υπηρεσία έχει αποστερηθεί τριών ακόμα ικανότατων στελεχών της τα οποία με χθεσινή και σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, έχουν κριθεί ως άξια για διορισμό σε θέσεις δικαστικών λειτουργών.

"Τα συνεχή πλήγματα τα οποία υφίσταται η Νομική Υπηρεσία λόγω της αποχώρησης στελεχών της αναδεικνύουν ξεκάθαρα το πρόβλημα, το οποίο έγκειται στο γεγονός ότι η νευραλγική αυτή υπηρεσία η οποία επωμίζεται ένα συνεχώς αυξανόμενο όγκο εργασίας, δεν είναι πραγματικά ανεξάρτητη υπηρεσία η οποία μπορεί να διορίζει και να προάγει το δικό της ανθρώπινο δυναμικό και υστερεί κατά πολύ της αυτόνομης και ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας τόσο σε τύπο όσο και σε ουσία αλλά και σε μισθοδοτικούς και άλλους όρους υπηρεσίας", αναφέρεται

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE