ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Ελπίζω με τη βοήθεια του σοφού Γκουτέρες να προχωρήσουμε σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις

Κοτζιάς: Ελπίζω με τη βοήθεια του σοφού Γκουτέρες να προχωρήσουμε σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις

Η διαπραγμάτευση δεν έχει προχωρήσει ως θα έπρεπε, έχει χαθεί πολύς χρόνος, και αυτό εξηγεί γιατί δεν θα έλθουν οι Πρωθυπουργοί, δήλωσε μετά την αποψινή σύνοδο της Διάσκεψης για την Κύπρο ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, εκφράζοντας την ελπίδα "αύριο και με τη βοήθεια του σοφού ΓΓ του ΟΗΕ να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις".

Ερωτηθείς αν υπάρχει ένδειξη από την τουρκική πλευρά για αλλαγή στάσης, ο κ. Κοτζιάς απάντησε: "Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε ώστε να αλλάξει". Κληθείς να πει αν υπήρξε αντίδραση της τουρκικής πλευράς στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Κοτζιάς είπε πως "καταλαβαίνω ότι ετοιμάζει η κυπριακή πλευρά ένα συγκεκριμένο σύστημα προτάσεων" το οποίο και θα δώσει. "`Εχουμε κάνει και εμείς ένα καλό κείμενο νομίζω γιατί πρέπει να καταργηθούν οι Συνθήκες Συμμαχίας και η Συνθήκη Εγγυήσεων. Είναι καλοδιατυπωμένο και θα το δώσει αύριο ο (Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ)  `Ειντε στον ΓΓ", ανέφερε. "`Οπως διαπίστωσαν οι περισσότεροι των Υπουργών δεν έχουμε προχωρήσει ως έπρεπε τη διαπραγμάτευση. `Εχει χαθεί πολύς χρόνος και αυτό εξηγεί γιατί δεν θα έλθουν οι Πρωθυπουργοί", είπε ο κ. Κοτζιάς. `Οπως θα είδατε, πρόσθεσε, "κάποιοι θέλανε να πιέσουν να έλθουν οι Πρωθυπουργοί χωρίς να υπάρχουν προϋποθέσεις και επικράτησε η λογική και η ορθότητα. Εγώ επανέφερα στη συζήτηση την ανάγκη να πάμε σε συγκεκριμένη διαπραγμάτευση γύρω από το μηχανισμό εφαρμογής και ελέγχου, γύρω από τα στρατεύματα, και πώς αυτά θα φύγουν, και μια σειρά από άλλα ερωτήματα που έχω θέσει. Καταναλώνεται πολύς χρόνος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για δευτερεύοντα θέματα. Ελπίζω αύριο και με τη βοήθεια του σοφού ΓΓ του ΟΗΕ να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις", κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top