Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος θέσει το Κυπριακό στον Ερντογάν κατά τη σύνοδο των G20

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος θέσει το Κυπριακό στον Ερντογάν κατά τη σύνοδο των G20

Τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν γύρω στις 4 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλήσει για το Κυπριακό στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ ΕΡντογάν κατά τη σύνοδο των G20.

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter, o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Πενς για το Κυπριακό και τη Διάσκεψη για την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συνομιλία διήρκεσε 20 λεπτά και κατά τη διάρκειά της ο κ. Πενς μετέφερε τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται, αναφέροντας πως παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στο Κραν Μοντάνα. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο για τις προτάσεις του και ζήτησε όπως ο Πρόεδρος Τραμπ μιλήσει στον κ. Ερντογάν για το Κυπριακό κατά τη σύνοδο των G20.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στα άκρα οι Αστυνομικοί: Λευκή απεργία και θεαματικές διαμαρτυρίες εν μέσω της Προεδρίας – «Δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις μοχλός πίεσης» λέει ο Φυτιρής

Στα άκρα οι Αστυνομικοί: Λευκή απεργία και θεαματικές διαμαρτυρίες εν μέσω της Προεδρίας – «Δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις μοχλός πίεσης» λέει ο Φυτιρής

Σε τροχιά επικίνδυνης κλιμάκωσης εισέρχεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Αστυνομικών, με φόντο την περικοπή των υπερωριών και ενώ η Κύπρος ετοιμάζεται να αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία αρχηγών ξένων κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE