ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΙΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: «Κατασπαράζουν» εκτάρια οι πυρκαγιές – Ανθρώπινο χέρι πίσω από τις φωτιές – «Εγκληματικό αυτό που κάνουν»

ΦΩΤΙΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: «Κατασπαράζουν» εκτάρια οι πυρκαγιές – Ανθρώπινο χέρι πίσω από τις φωτιές – «Εγκληματικό αυτό που κάνουν»

ong>Ανεξέλεγκτη συνεχίζει η φωτιά στην Ερήμη στην Επαρχία Λεμεσού με τις αρμόδιες αρχές να παλεύουν κυριολεκτικά με τις φλόγες. ong>Του Μιχάλη Μενελάου Χωρίς να βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, συνεχίζει να «κατασπαράζει» εκτάρια γης η φωτιά που ξέσπασε στην Ερήμη, η οποία μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής 2/7, κατέκαψε 2,5 εκτάρια γης. Στην περιοχή επιχειρούν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα του Τμήματος Δασών, δυο από τις Βρετανικές Βάσεις, ένα από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού και ένα από την Υπηρεσία Θήρας. Ακόμη στην περιοχή επιχειρούν ελικόπτερα και αεροσκάφος του Τμήματος Δασών με ρίψεις νερού για την κατάσβεση της φωτιάς. Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, οι φωτιές φέρεται να προήλθαν από ανθρώπινο παράγοντα. ong>«Είναι εγκληματικό αυτό που κάνουν την στιγμή που στην Κύπρο υπάρχουν θερμοκρασίες 43 βαθμών κελσίου και σε μια ώρα που είναι χαμηλή η υγρασία και πνέουν αέρες στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Κεττής. Από την φωτιά δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές ή σπίτια καθώς μαίνεται κυρίως σε κτηνοτροφικές περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί πως η φωτιά που ξέσπασε στα Πολεμίδια κατέκαψε 2 εκτάρια γης. ong>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ong>Καίγεται η Λεμεσός – Ξέσπασαν πυρκαγιές ταυτόχρονα σε Πολεμίδια και Ερήμη – Στον αέρα ελικόπτερα και αεροσκάφη  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top