ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αναβλήθηκε η διαδικασία για τον τέως Υπαρχηγό - Αλλάζει η σύνθεση του δικαστηρίου

Αναβλήθηκε η διαδικασία για τον τέως Υπαρχηγό - Αλλάζει η σύνθεση του δικαστηρίου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας 03/07 ο τέως Υπαρχηγός Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου.

Η πολύκροτη υπόθεση πήρε αναβολή για τις 30 Αυγούστου καθώς ο δικηγόρος του κ. Κυριάκου προέβη σε αιτήματα ενώπιον του δικαστηρίου ζητώντας μάλιστα από την κατηγορούσα αρχή λεπτομέρειες για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης του. Ο δικηγόρος του τέως υπαρχηγού ανέφερε επίσης πως το πόρισμα των ποινικών ανακριτών δεν τους δόθηκε. Επεσήμανε πως αν και έστειλε επιστολή στην κατηγορούσα αρχή αρνήθηκε να του παραδώσει το μαρτυρικό υλικό. Ο κ. Κυριάκου αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της διάδοσης/διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών σε σχέση με το περιεχόμενο του φακέλου της Interpol Λευκωσίας και στο αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου σε σχέση με τη μελέτη με τίτλο «Η πρόληψη και αντιμετώπιση της διαφθοράς στην Αστυνομία Κύπρου», ημερ. 20.1.2015. Σύμφωνα με το πόρισμα των τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διερεύνησαν το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων διαπλοκής ή διαφθοράς από μέλη της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας, η διερεύνηση του θέματος της διαρροής του περιεχομένου του φακέλου της Interpol προς τα ΜΜΕ και το σύνολο του συλλεγέντος μαρτυρικού υλικού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι “το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να διενεργήσει τη διαρροή εμπιστευτικών και ευαίσθητων πληροφοριών από φάκελο της Interpol προς τα ΜΜΕ ήταν ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Α. Κυριάκου”. Πάντως άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αλλάξει η σύνθεση του δικαστών όλων των Επαρχιών με την υπόθεση να μετατίθεται κατά τον Σεπτέμβριο.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top