Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για όλα τα παιδιά με έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για όλα τα παιδιά με έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού

Δικαίωμα των παιδιών να παρακολουθούν το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ανεξαρτήτως θρησκευτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων αναφέρει σε έκθεση της η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Ομάδα γονέων απέστειλε στην κα. Κουρσουμπά επιστολή στην οποία εξέφραζαν την αντίθεση τους στην εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης τον περασμένο Μάιο, ενώ την Δευτέρα 10/7 η Επίτροπος έδωσε την έκθεση της στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κα. Λήδα Κουρσουμπά αναφέρει στην έκθεση της ότι είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθούν το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης καθώς και δικαίωμα των ιδίων των παιδιών να το παρακολουθούν. Στην έκθεση της η κα. Κουρσουμπά αναφέρεται σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η οποία αφορά παρόμοια υπόθεση και πιο συγκεκριμένα υπόθεση στην οποία Γερμανοί Ευαγγελιστές Χριστιανοί γονείς είχαν ζητήσει εξαίρεση των παιδιών τους από το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης επικαλούμενοι θρησκευτικές πεποιθήσεις. Ακόμα στην έκθεση της η Επίτροπος αναφέρει ότι με το συγκεκριμένο μάθημα, σύμφωνα με επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα, επενεργεί θετικά στη λήψη υπεύθυνων αποφάσεων και καθυστερεί την εμφάνιση σεξουαλικής δραστηριότητας. Τέλος, η κα. Λήδα Κουρσουμπά συστήνει στους γονείς επιμόρφωση περί του θέματος, έτσι ώστε να είναι σε θέση να συμπληρώνουν και να ενισχύουν το έργο του σχολείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Σε μια εποχή πολιτικής πόλωσης και κοινωνικής δυσαρέσκειας, τα κόμματα προετοιμάζονται ενόψει των βουλευτικών εκλογών, με πρώτο βήμα, την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους. Μια προσπάθεια καθόλου εύκολη, αφού σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκουν κλειστές πόρτες ακόμα και από μέλη τους, τα οποία αρνούνται να μπουν στη διαδικασία των εκλογικής αναμέτρησης.