ΥΠΕΞ Ελλάδας: «Το θράσος της Τουρκίας δεν έχει κανένα όριο»

ΥΠΕΞ Ελλάδας: «Το θράσος της Τουρκίας δεν έχει κανένα όριο»

Η Τουρκία συνεχίζει να εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα, προβαίνοντας σε δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι το θράσος της δεν έχει κανένα όριο, αναφέρει σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ελληνικού ΥΠΕΞ Στράτος Ευθυμίου, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Όπως είπε, η Τουρκία «συνεχίζει να εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα, προβαίνοντας σε δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι το θράσος της δεν έχει κανένα όριο. Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να βαφτίζει “εποικοδομητικό πνεύμα” την αδιαλλαξία που επέδειξε στο Crans Montana». Η νέα κυνική ομολογία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, (Μεβλούτ)  Çavuşoğlu, στο πλαίσιο των δηλώσεων του από την Ακτή Ελεφαντοστού ότι δεν ήταν δυνατό να δεχθεί η Τουρκία, στη Διάσκεψη της Γενεύης, μια «ανόητη πρόταση» που προέβλεπε κατάργηση του «δικαιώματος» μονομερούς επέμβασης, κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο με χρονοδιάγραμμα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των ολοφάνερων ευθυνών της Τουρκίας για το αδιέξοδο της Διάσκεψης για το Κυπριακό και την κατάρρευση των συνομιλιών». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαράδεκτες χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις Κοτζια στο τουρκικό ΥΠΕΞ – VIDEO Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE