Καταδικάστηκε ο διαχειριστής του διαδικτυακού παιγνιδιού θανάτου «μπλε φάλαινα» - Ευθύνεται για αυτοκτονίες παιδιών

Καταδικάστηκε ο διαχειριστής του διαδικτυακού παιγνιδιού θανάτου «μπλε φάλαινα» - Ευθύνεται για αυτοκτονίες παιδιών

Ο διαχειριστής της "ομάδας θανάτου" του διαδικτυακού παιγνιδιού "μπλε φάλαινα" στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte Φιλίπ Μπουντέικιν καταδικάστηκε την Τετάρτη 19/7 σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών με την κατηγορία ότι παρακινούσε εφήβους να αυτοκτονήσουν, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το γραφείο τύπου του δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Μπουντέικιν είναι ο πρώτος άνθρωπός που καταδικάζεται στην Ρωσία με την κατηγορία αυτή. Σύμφωνα με την ανάκριση ο Μπουντέικιν στο διάστημα Απριλίου-Μαίου 2016 με το ψευδώνυμο "Φιλιπ Λις" στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte, προπαγάνδιζε την αυτοκτονία σε ανηλίκους και τους παρακινούσε να αυτοκτονήσουν. Αποδείχθηκε ότι ο Μπουντέικιν ήταν αυτός που παρακίνησε μια 15χρονη από το Αστραχάν να αυτοκτονήσει, αλλά κατάφεραν να την αποτρέψουν με παρέμβαση τους οι αστυνομικές αρχές. Επίσης ο Μπουντέικιν, παρακίνησε με τον ίδιο τρόπο μια 17χρονη η οποία το καλοκαίρι του 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας. Η νομοθεσία αυτή τη στιγμή για παρακίνηση ανηλίκων σε αυτοκτονία προβλέπει ποινές κάθειρξης που φθάνουν τα έξι χρόνια, αλλά η Ρωσική Δούμα επιδιώκει οι ποινές αυτές να φθάσουν έως τα 12 χρόνια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE