Καταγγελία περιβαλλοντικών οργανώσεων: «Μηδαμινές διώξεις λαθροθήρων μετά την αλλαγή στην ηγεσία του κλιμακίου λαθροθηρίας»

Καταγγελία περιβαλλοντικών οργανώσεων: «Μηδαμινές διώξεις λαθροθήρων μετά την αλλαγή στην ηγεσία του κλιμακίου λαθροθηρίας»

Η αλλαγή του υπεύθυνου του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ μείωσε τις διώξεις λαθροθήρων σε μηδαμινά επίπεδα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελευθερος».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται αλληλογραφία ακτιβιστών και Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την αλλαγή στην ηγεσία του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας, προκλήθηκε σοβαρή πτώση του αριθμού διώξεων. Η οργάνωση CABS και το Ίδρυμα Pro Biodiversity, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενημέρωσαν τις πρεσβείες της Ελβετίας, της Γερμανίας και Ιταλίας, χώρες από τις οποίες προέρχονται οι εθελοντές τους. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «καταφανές βήμα προς τα πίσω» στον επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας, ενώ μιλούν και για ακύρωση κάθε προσπάθειας στις κοινές επιχειρήσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων και του αρμόδιου τμήματος. Σε καταγγελία που προέβησαν οι ακτιβιστές των περιβαλλοντικών οργανώσεων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, αναφέρουν χαρακτηριστικά «Βασικά οι κοινές μας επιχειρήσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα» αφού όπως εξηγούν, σημαντικές υποθέσεις καταστρέφονται ενώ μερικές δεν ακολουθούνται καθόλου, αναβάλλονται χωρίς λόγο. Μια εβδομάδα μετά την έναρξη της συνεργασίας με την νέα ηγεσία του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αναφέρουν ότι δεν έγιναν διώξεις, ενώ πολλές υποθέσεις παραμένουν αδιερεύνητες και καταγγέλλουν ότι χάνουν χάνουν τον χρόνο τους. Σε απάντηση του το Υπουργείο, δύο μήνες αργότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο γ.δ. του Υπουργείου, Αντρέας Μυλωνά, ενημέρωσε τις οργανώσεις ότι ο νέος υπεύθυνος του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας έκρινε αναγκαίο να τροποποιήσει μερικές πρακτικές και διαδικασίες. Ταυτόχρονα ο κ. Μυλωνάς ενημέρωσε τις οργανώσεις ότι έχουν κατασχεθεί 275 ξόβεργα, 252 άγρια πτηνά, μια μηχανή μίμησης φωνής πτηνών ενώ έχουν προβεί και σε τέσσερις καταγγελίες . Απαντώντας στο υπουργείο Δικαιοσύνης η οργάνωση CABS και ίδρυμα Pro Biodiversity, επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα που επικαλείται το Υπουργείο, επιτευχθηκαν κατά τις δύο πρώτες μέρες συνεργασίας με την νέα ηγεσία του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας. Τέλος, οι οργανώσεις μιλούν για μηδενικές διώξεις σε σύγκριση με τις έως και 20 ποινικές διώξεις που επιτυγχάνονταν τα προηγούμενα χρόνια. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE