Πλήρωσε για ένα ποτήρι ουίσκι 8.733 ευρώ σε θέρετρο της Ελβετίας και το ευχαριστήθηκε!

Πλήρωσε για ένα ποτήρι ουίσκι 8.733 ευρώ σε θέρετρο της Ελβετίας και το ευχαριστήθηκε!

Ένας Κινέζος περνώντας από το Σεν Μόριτς, το φημισμένο χειμερινό θέρετρο της βόρειας Ελβετίας, πλήρωσε 9.999 ελβετικά φράγκα (8.733 ευρώ) για να δοκιμάσει ένα ποτήρι ουίσκι Macallan millesime 1878, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20minuten.ch.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το ξενοδοχείο επιβεβαίωσε την πληροφορία και ανέφερε ότι ο Κινέζος, λάτρης του ουίσκι, πήγε στο μπαρ του ξενοδοχείου, το οποίο περιλαμβάνεται στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μοναδική συλλογή του από ουίσκι. Το μπαρ του Waldhaus Hotel διαθέτει περίπου 2.500 είδη ουίσκι, των οποίων οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 7 και 9.999 ελβετικών φράγκων για μια δόση δύο εκατοστών του λίτρου. Το Macalan ήταν το αγαπημένο ουίσκι του Τζέιμς Μποντ και η φιάλη, που υπήρχε στην κάβα του ξενοδοχείου, άνοιξε ειδικά για τον κινέζο πελάτη. Το ουίσκι είχε διατηρηθεί επί 27 χρόνια στο βαρέλι και εμφιαλώθηκε το 1905. Ο πελάτης φαίνεται ότι ευχαριστήθηκε. Σύμφωνα με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, ο πελάτης ουδέποτε είχε σκεφθεί ότι ένα ουίσκι τόσο παλιό θα είναι τόσο καλό όσο ένα πιο πρόσφατο Macallan. Από περιέργεια, ο διευθυντής του ξενοδοχείου δοκίμασε μια γουλιά από το ποτό αυτό. «Στη μύτη, έχει το άρωμα ενός παλιού κονιάκ, δίνοντας και μια αίσθηση από Porto. Στον ουρανίσκο αποδεσμεύει το άρωμα που έχει πάρει από το βαρέλι», δήλωσε ο Σάντρο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, στο 20minuten.ch. Η αξία της φιάλης, πριν ανοιχτεί, υπολογιζόταν στα 50.000 ελβετικά φράγκα (43.670 ευρώ). «Το γεγονός ότι ανοίξαμε τη φιάλη δεν σημαίνει ότι χάσαμε χρήματα»,δήλωσε ο διευθυντής που ελπίζει ότι το μπαρ θα σερβίρει ακόμη 3 έως 5 ποτήρια για να βγάλει τα έξοδά του. Μόλις ανοιχτεί, το μπουκάλι του ουίσκι χάνει την ποιότητά του, λόγω της οξυγόνωσης, και συνεπώς την αξία του. Η διάρκεια για τη συντήρηση μιας ανοικτής φιάλης με ουίσκι κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 χρόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές: Η πολιτική πόλωση, τα σκληρά μηνύματα και η μάχη μέχρι τέλους για τη ψήφο

Βουλευτικές Εκλογές: Η πολιτική πόλωση, τα σκληρά μηνύματα και η μάχη μέχρι τέλους για τη ψήφο

Δύο μόλις 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, το πολιτικό θερμόμετρο, χτυπά «κόκκινο». Οι τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις μετατράπηκαν σε πεδίο σκληρής πολιτικής σύγκρουσης, με τα κόμματα να δίνουν την τελική μάχη για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων, ενώ η ένταση γύρω από ακραίες τοποθετήσεις και κατηγορίες περί φασισμού και αντιδημοκρατικών πρακτικών ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους.

BEST OF TOTHEMAONLINE