Cyberbulling: Απλά βήματα για τη πρόληψη και αποφυγή του από την Αστυνομία Κύπρου

Cyberbulling: Απλά βήματα για τη πρόληψη και αποφυγή του από την Αστυνομία Κύπρου

Το Cyperbulling ή αλλιώς διαδικτυακός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος ή κάποιοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ή άλλα Μέσα Ψηφιακής Τεχνολογίας για να απειλούν, να βασανίζουν, να προσβάλλουν, να εξευτελίζουν, να ενοχλούν και να κοροϊδεύουν άλλα άτομα. Για να προστατευθείς ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα:

Ποτέ μην δίνεις τον κωδικό πρόσβασης σου σε άτομα που δεν είναι της εμπιστοσύνης σου ή σε αγνώστους Αν έχεις υποψίες ότι κάποιος γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης σου, άλλαξε τον αμέσως Αγνόησε μηνύματα που λαμβάνεις από άγνωστο αποστολέα και μην απαντάς σε αυτά Μπλόκαρε τη λήψη μηνυμάτων από οποιονδήποτε σε κάνει να νιώθεις άβολα για οποιονδήποτε λόγο Να γνωρίζεις τι αποστέλλεις και τι αποδέχεσαι ηλεκτρονικά, καθώς επίσης τον αποδέκτη και τον αποστολέα Μην αποστέλλεις μηνύματα που εμπεριέχουν προσωπικά δεδομένα Μην κρύβεσαι πίσω από έναν υπολογιστή. Είναι καλύτερα να συζητήσεις το πρόβλημά με κάποιον παρά να στέλνεις μηνύματα με περιεχόμενο που δεν θα του το έλεγες κατά πρόσωπο Ποτέ μην προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος άλλος Εάν δέχεσαι εκφοβισμό μίλα σε κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης σου. Αν πρόκειται για ανήλικο: μίλα στους γονείς, τα αδέλφια ή ακόμα και τον δάσκαλο/καθηγητή σου Περιστατικά διαδικτυακού εκφοβισμού πρέπει να καταγγέλλονται άμεσα στην Αστυνομία, η οποία θα τα χειριστεί με απόλυτη εμπιστευτικότητα. Αρμόδιο Γραφείο είναι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είναι στη διάθεση του κοινού καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων Σαββατοκύριακων και αργιών (7πμ – 7μμ) στο τηλέφωνο 22808200 για οποιαδήποτε καταγγελία ή ακόμα και για απλές συμβουλές.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.