ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά βίας εναντίον γιατρών στην Κύπρο»

«Όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά βίας εναντίον γιατρών στην Κύπρο»

Δεν θα ανεχθεί επιθέσεις βίας εναντίον των μελών του ο ΠΙΣ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, στην οποία καταδικάζει πρόσφατο περιστατικό άσκησης βίας εναντίον γιατρού στη Λεμεσό και καλεί τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας και όλους τους Κύπριους να απομονώσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό της άσκησης σωματικής βίας εναντίων ιατρού που εργάζεται στο Παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΙΣ. Τέτοια περιστατικά, προστίθεται, «συμβαίνουν όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια στα κρατικά νοσηλευτήρια και είναι καταδικαστέα». Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, «για τη σημερινή κατάσταση δεν ευθύνονται οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, αλλά η ίδια η πολιτεία, η οποία έχει αφήσει τους οργανισμούς αυτούς να παρακμάζουν και να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες των ασθενών». «Οι επαγγελματίες υγείας και ειδικότερα οι γιατροί που εργάζονται στο δημόσιο βιώνουν καθημερινά έκρυθμες καταστάσεις χωρίς τα απαραίτητα υλικά και με τραγικές ελλείψεις προσωπικού», συνεχίζει η ανακοίνωση. Ως ηγεσία του ΠΙΣ, σημειώνεται, «αναφέρουμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς σε τέτοιου είδους περιστατικά». «Ως γιατροί και εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας δεν θα ανεχθούμε παρόμοιες επιθέσεις εναντίον των μελών μας και καλούμε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τον κυπριακό λαό να απομονώσει τέτοιου είδους συμπεριφορές και να αγωνιστούμε μαζί για ένα σύστημα υγείας που να μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας περίθαλψη με συνθήκες αξιοπρέπειας για όλους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΛΕΜΕΣΟΣ: Γρονθοκόπησε και έβρισε γυναίκα γιατρό αλλά αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος – Έγινε «ταύρος» όταν του εξήγησαν ότι δεν θα πάρει ιατρική βεβαίωση για τη μητέρα του

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμαστείτε για βροχές και καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές - Το «μενού» του καιρού μέχρι την Τετάρτη

Πήραν την ανιούσα οι μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων - Μέχρι πόσο έφτασαν - Πίνακες

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Υπουργός Υγείας στο «T»: «Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη τριών νέων πληθυσμιακών προγραμμάτων»

Υπουργός Υγείας στο «T»: «Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη τριών νέων πληθυσμιακών προγραμμάτων»

Με τη συμπλήρωση πέντε ετών από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε συνέντευξή του στο «T» αναλύει τους στόχους τους οποίους έχει θέσει, με την ανάληψη των καθηκόντων του. Σημειώνει πως με την εφαρμογή του ΓεΣΥ στόχος του υπουργείου του, είναι να μην παρέχει πλέον υπηρεσίες και να επικεντρωθεί στην χάραξη και άσκηση πολιτικών, στον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top