Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, μας ανέφερε ότι στις 12:20 το μεσημέρι της Τετάρτης (02/08) δυο γυναίκες αστυνομικοί είδαν στον εν λόγω χώρο στάθμευσης ένα όχημα που είχε καταλάβει δυο θέσεις στον χώρο αναπήρων και το οποίο δεν έφερε ένδειξη ότι ανήκε σε άτομο με αναπηρία.
Ακολούθως, σύμφωνα με τον κ Αγγελίδη, έκοψαν εξώδικο πρόστιμο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απορρίπτει τις καταγγελίες για το εξώδικο σε βάρος 58χρονου με αναπηρίες η Αστυνομία – «Δεν ήταν δηλωμένο ως αναπηρικό»
"Από περαιτέρω έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το όχημα ανήκει στη σύζυγο του 58χρονου και δεν είναι δηλωμένο ως αναπηρικό" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.
Αναφέρθηκε ακόμη στο περιστατικό με τον Κωφό συνάδελφο του 58χρονου: "Κατά την αποχώρησης τους από τον χώρο είδαν ένα άτομο να τους χαιρετά κι ανταπέδωσαν".
Ο κ. Αγγελίδης κατέληξε λέγοντας: "Η Αστυνομία είναι πλήρως ευαισθητοποιημένη σ´αυτά τα ζητήματα. Αρκεί να αναφέρω ότι το 2015 έγιναν 2965 καταγγελίες για παράνομη στάθμευση σε χώρο αναπήρων, οι 1797 εκ των οποίων ήταν στην Λεμεσό. Το 2016 έγιναν συνολικά 2761 καταγγελίες με τις 1897 να αφορούν την Λεμεσό, ενώ τέλος το τρ´εχον έτος, από τις 856, οι 521 αφορούν πάλι την Λεμεσό".
Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο 58χρονος σύμφωνα με τις πληροφορίες του
ThemaOnline διαμαρτυρήθηκε στις γυναίκες αστυνομικούς αμέσως μετά, χωρίς να του δοθεί η ανάλογη σημασία.