Η Κύπρος στο πλευρό της Ελλάδας - Έτοιμη να συνδράμει στον αγώνα κατάσβεσης των πυρκαγιών – Τηλεφωνική επικοινωνία Ιωνά με Έλληνα ομόλογο του

Η Κύπρος στο πλευρό της Ελλάδας - Έτοιμη να συνδράμει στον αγώνα κατάσβεσης των πυρκαγιών – Τηλεφωνική επικοινωνία Ιωνά με Έλληνα ομόλογο του

Η Κύπρος είναι έτοιμη να αποστείλει πεζοπόρα τμήματα 60 ανδρών καθώς και έξι οχήματα για αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών που κατακαίουν την Ελλάδα. Ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και η δύναμη πυρόσβεσης με τα οχήματα είναι σε αναμονή οδηγιών από την Αθήνα για αποστολή C-130 για μεταφορά τους.

Ο κ. Νικολάου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως την Δευτέρα 14/8 επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο  οποίος είναι και πολιτικός προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον οποίο εξέφρασε την ετοιμότητα της Λευκωσίας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. "Έχω μιλήσει με τον κ. Τόσκα και προτείναμε την αποστολή μιας πεζοπόρας δύναμης εξήντα ατόμων, αποτελούμενης από πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες και μέλη της Πολιτικής Άμυνας καθώς και επίσης μικρών οχημάτων πυρόσβεσης, η πρόταση έγινε αποδεκτή και αναμένουμε οδηγίες για τα περαιτέρω", ανέφερε. Όπως εξήγησε ο Υπουργός στο ΚΥΠΕ, ο ίδιος μίλησε με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα και του ζήτησε να συνεννοηθεί με τον ομόλογό του στην Ελλάδα για να διευκρινιστεί ακριβώς ποια βοήθεια είναι αναγκαία. "Συμφωνήθηκε όπως η βοήθεια περιοριστεί κυρίως σε πυροσβέστες και δασοπυροσβέστες και σε περίπτωση που εξασφαλιστούν δύο C-130 , να μεταφερθεί όλη η ομάδα των εξήντα ατόμων και τα έξι οχήματα, αν όμως δεν εξασφαλιστούν δύο αεροσκάφη, τότε θα πάει η μισή δύναμη, δηλαδή 30 άτομα και τρία οχήματα", διευκρίνισε ο Υπουργός. Ανέφερε ουσιαστικά ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναμονή πληροφόρησης από την Αθήνα για το αν έχουν εξασφαλιστεί ένα ή δυo C-130 για μεταφορά της βοήθειας από Κύπρο και για το πότε ακριβώς θα μεταφερθεί αυτή η δύναμη. "Εμείς έχουμε δώσει οδηγίες από χθες για συγκρότηση αυτής της ομάδας των εξήντα ατόμων και των οχημάτων και είμαστε σε συνεννόηση με την Ελλάδα για τα περαιτέρω, ουσιαστικά είμαστε `stand by` " ανέφερε ο Υπουργός στο ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας - «Να ενισχύσουμε περαιτέρω τις εγκάρδιες και φιλικές σχέσεις»

ΠτΔ: Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας - «Να ενισχύσουμε περαιτέρω τις εγκάρδιες και φιλικές σχέσεις»

Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Πορτογαλίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Λουί Μοντενέγκρο, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στη Λισαβόνα, όπου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πραγματοποιεί ολιγόωρη επίσκεψη εργασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE