ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη σε όλες τις πόλεις εξαγγέλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Ανακοίνωση μέσω Facebook

Περισσότερα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη σε όλες τις πόλεις εξαγγέλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Ανακοίνωση μέσω Facebook

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά του δίκτυα εξήγγειλε ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφάσισαν όπως μετατρέψουν τα υφιστάμενα Τμήματα Οδικών Μεταφορών σε όλες τις επαρχίες σε Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Επίσης αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες των κατά τόπους Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση όπως δημοσιεύθηκε στο Facebook: Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) είναι ίσως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας. Γι’ αυτό και με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την τελευταία συνεδρία, αποφασίσαμε όπως μετατρέψουμε τα Τμήματα Οδικών Μεταφορών, σε όλες τις επαρχίες, σε ΚΕΠ, προσφέροντας έτσι στους πολίτες περισσότερα σημεία για εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Η λειτουργία των ΚΕΠ αποτελεί για την Κύπρο την πρώτη εφαρμογή της ιδέας του «One-Stop-Shop» για δημόσιες υπηρεσίες, δηλαδή την παροχή πολλών υπηρεσιών από ένα και μόνο σημείο επαφής. Τα τελευταία 4 χρόνια ενισχύσαμε και αναβαθμίσαμε σημαντικά τον πετυχημένο πλέον θεσμό των ΚΕΠ, ανατρέποντας την στερεότυπη αντίληψη για τη λειτουργία της Δημόσιας Υπηρεσίας, ότι αποτελεί έναν δυσκίνητο και μη αποτελεσματικό γραφειοκρατικό μηχανισμό που συχνά ταλαιπωρεί όσους πολίτες απευθύνονται σε αυτόν. Με μια σειρά διοικητικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες μετουσιώνονται σε πράξη, για πολλά θέματα που για χρόνια τώρα συζητούνται και ταλανίζουν τόσο τη Δημόσια Υπηρεσία όσο και τους πολίτες και επιχειρήσεις, στοχεύουμε στην οικοδόμηση μιας νέας σχέση Κράτους – Πολίτη που βασίζεται σε θεμελιώδεις αρχές όπως: η συνέπεια, η εμπιστοσύνη, η αμεροληψία και ο σεβασμός προς τον πολίτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top