Νεκρός φέρεται να είναι ο άντρας που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη

Νεκρός φέρεται να είναι ο άντρας που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη

Ο άνδρας που ήταν ζωσμένος με μια ζώνη με εκρηκτικά και πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Σουμπιράτς, στην επαρχία της Βαρκελώνης, μοιάζει με τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τον βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στην Καταλονία, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

  Η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις έρευνες, μετέδωσε επίσης ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ. Λίγο νωρίτερα, η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε ότι ο Αμπουγιακούμπ έχει συλληφθεί σε άλλη κοινότητα της ίδιας περιοχής, το Σαντ Σαντουρνί ντ' Ανόια. Οι αστυνομικές αρχές της Καταλονίας όμως δεν επιβεβαίωσαν αυτήν την πληροφορία. Η Mossos d'Esquadra, η καταλανική αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι άνδρες της σκότωσαν ένα πρόσωπο που φαίνεται ότι ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά στο Σουμπιράτς. «Ένας ύποπτος στο Σουμπιράτς είχε ζωστεί με κάτι που μοιάζει με ζώνη με εκρηκτικά. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στο Twitter. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia, μια κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τις αρχές για τον ύποπτο. Το Σουμπιράτς είναι μια μικρή κοινότητα στο Αλτ Πενεδές, στην επαρχία της Βαρκελώνης, σε απόσταση μια ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη της Βαρκελώνης. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ζώνη που φορούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά παγιδευμένη με εκρηκτικά ή αν ήταν ψεύτικη, όπως εκείνες που φορούσαν οι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Καμπρίλς. Χρησιμοποιούν ένα ρομπότ προκειμένου να πλησιάσουν με ασφάλεια στον ύποπτο.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE