Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό – Ο ισχυρότερος από το 1985

Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό –  Ο ισχυρότερος από το 1985

Κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού έτρεξαν στους δρόμους φορώντας τις πυτζάμες τους και ακούγονταν παντού συναγερμοί μετά τον σεισμό που κτύπησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (7/9)

Σεισμός 8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ (7/9) στη θαλάσσια περιοχή νότια του Μεξικού, σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ. Ο σεισμός έσεισε κτίρια στο κέντρο και στα νότια της χώρας, προκαλώντας τους κατοίκους να τρέξουν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αναφορές για μεγάλες ζημιές. Το τμήμα πολιτικής προστασίας του Μεξικού είπε ότι ο σεισμός ήταν ο ισχυρότερος από τον καταστροφικό σεισμό του 1985, που έριξε κτίρια και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς. Κάτοικοι της Πόλης του Μεξικού έτρεξαν στους δρόμους φορώντας τις πυτζάμες τους και ακούγονταν παντού συναγερμοί μετά τον σεισμό που κτύπησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Σε κάποιες γειτονιές παρατηρήθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 123 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιαπάν, σε βάθος 33 χλμ. Βέβαιο είναι ότι ο σεισμός είχε μεσαίο βάθος, κοντά στα 35 χιλιόμετρα και επίκεντρο στη θάλασσα, γεγονός που ίσως έχει βοηθήσει στον περιορισμό των καταστροφών. Το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα έχει σημάνει συναγερμό και για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Ονδούρας.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη σε απόσταση, όμως πολιτικά, η κούρσα έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι με επίσημες εξαγγελίες υποψηφιοτήτων, αλλά με κινήσεις στρατηγικής, μετρήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις, εσωκομματικές ζυμώσεις και κυρίως, με την προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων, να καθορίσουν από νωρίς τους όρους της επόμενης μεγάλης αναμέτρησης.