Αναβάλλεται για μία εβδομάδα η έναρξη του 4ου γύρου των διαπραγματεύσεων για το Brexit

Αναβάλλεται για μία εβδομάδα η έναρξη του 4ου γύρου των διαπραγματεύσεων για το Brexit

Το βρετανικό Υπουργείο που είναι αρμόδιο για το Brexit ανακοίνωσε απόψε ότι συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων για το "διαζύγιο" στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι, εφόσον έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο για διαβουλεύσεις, οι διαπραγματευτές θα αποκτήσουν την απαιτούμενη ευελιξία ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στον γύρο αυτό, τον 4ο στη σειρά. Νωρίτερα, διπλωμάτες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να καθυστερήσει για μία εβδομάδα η έναρξη του νέου αυτού γύρου, εν αναμονή μιας σημαντικής ομιλίας που πρόκειται να εκφωνήσει για το θέμα η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι στις 21 Σεπτεμβρίου. Ο 4ος γύρος ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE