ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί αστροναύτες και Ρώσος κοσμοναύτης ταξίδεψαν μαζί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αμερικανοί αστροναύτες και Ρώσος κοσμοναύτης ταξίδεψαν μαζί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δύο Αμερικανοί αστροναύτες και ένας Ρώσος κοσμοναύτης έφθασαν χθες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, περίπου έξι ώρες μετά την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Soyuz από το Καζακστάν, σύμφωνα με μετάδοση της NASA TV.

Ο Κυβερνήτης Αλεξάντερ Μισούρκιν του «Roscosmos» και οι μηχανικοί πτήσης Μαρκ Βάντε Χέι και Τζο Άκαμπα της NASA απογειώθηκαν από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στις 23:17 της Τρίτης (12/9), ώρα Κύπρου, και προσδέθηκε στις 04:55. Το πλήρωμα πραγματοποίησε με επιτυχία τη γρήγορη διαμετακόμιση στον σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά περίπου 400 χλμ από τη Γη, για να ξεκινήσουν πεντάμηνη αποστολή. Εάν είχαν αποτύχει, το διαστημικό σκάφος θα έπρεπε να πάρει πορεία που θα διαρκούσε δύο ημέρες για να επιχειρήσει και πάλι πρόσδεση. Οι Μισούρκιν, Βάντε Χέι και Άκαμπα βρίσκονται τώρα με τον αστροναύτη της NASA Ράντι Μπρέσνικ, τον Σεργκέι Ριαζάνσκι από τη Ρωσία και τον Πάολο Νεσπόλι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, οι οποίοι βρίσκονται εκεί από τον Ιούλιο. Ενόψει της 60ής επετείου από την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου «Sputnik 1» στις 4 Οκτωβρίου, το πλήρωμα του Soyuz χρησιμοποίησε το μικρό του μοντέλο ως δείκτη μηδενικής βαρύτητας κατά την πτήση της Τετάρτης (13/9). Από ΚΥΠΕ *Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top