Ανακάλυψη γερμανικού υποβρυχίου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ανοικτά της Φλάνδρας

Ανακάλυψη γερμανικού υποβρυχίου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ανοικτά της Φλάνδρας

Tο καλοδιατηρημένο ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Α` Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο περιέχει πιθανότατα τις σορούς των 23 μελών του πληρώματός του, βρέθηκε ανοικτά των βελγικών ακτών.

Η χρήση υποβρυχίων, που αναφέρονται συχνά ως U-boats, στον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο προκειμένου να παρενοχληθούν οι βρετανικές εμπορικές διαδρομές στη θάλασσα της Μάγχης και στη Βόρεια Θάλασσα ήταν ένα σημαντικό μέρος της γερμανικής πολεμικής τακτικής. Τα 93 γερμανικά U-boats, που στάθμευαν σε βελγικά λιμάνια, βύθισαν περισσότερα από 2.500 πλοία αλλά αποτέλεσαν και τα ίδια στόχο, με 70 από αυτά να έχουν βυθιστεί, με αποτέλεσμα τον θάνατο 1.200 ναυτών. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιο από τα 11 γνωστά ναυάγια των γερμανικών υποβρυχίων έχει εντοπιστεί και οι αρχές δήλωσαν πως δεν θα αποκαλύψουν την ακριβή τοποθεσία του ναυαγίου για να αποτρέψουν τους λαφυραγωγούς. «Από τα 11 U-boats που βυθίστηκαν στα βελγικά χωρικά ύδατα, αυτό είναι το καλύτερα διατηρημένο», ανακοίνωσε η επαρχία της δυτικής Φλάνδρας. Ο Υπουργός Βόρειας Θάλασσας το Βελγίου δήλωσε ότι θα διερευνήσει κατά πόσον το ναυάγιο μπορεί να αναγνωριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ξένους ηγέτες θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Παρίσι, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE