ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ: Αναζητείται καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Λύκειο Αγ. Γεωργίου – Έχασαν μαθήματα δυο εβδομάδων οι μαθητές – Ο πρώτος ούτε καν εμφανίστηκε

ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ: Αναζητείται καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Λύκειο Αγ. Γεωργίου – Έχασαν μαθήματα δυο εβδομάδων οι μαθητές – Ο πρώτος ούτε καν εμφανίστηκε

Το σύστημα διορισμού καθηγητών φαίνεται να έχει αρνητικές παρενέργειες για μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου Αγίου Γεωργίου στην Λακατάμεια.

Του Φάνη Μακρίδη Οι επηρεαζόμενοι μέχρι στιγμής έχασαν διδακτέα ύλη δυο εβδομάδων στο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας, στο οποίο πρόκειται να εξεταστούν στο τέλος της σεζόν. Όπως είναι λογικό, το αρνητικό αυτό φαινόμενο έχει προκαλέσει προβληματισμό κυρίως στους γονείς των μαθητών που επηρεάζονται απ΄ αυτή την κατάσταση. Ο Διευθυντής του Σχολείου Νεόφυτος Παπαϊωάννου επιβεβαίωσε στο ThemaOnline τις πιο πάνω πληροφορίες. «Ναι είναι αλήθεια. Έχουν γίνει τρεις απόπειρες για κάλυψη της θέσης», μας ανέφερε και πρόσθεσε: «Αρχικά είχαμε ενημερώσει ότι χρειαζόμαστε καθηγητή για να καλύψει εννέα ώρες εβδομαδιαίως, ωστόσο, αυτός που διορίστηκε, δεν απάντησε. Ακολούθησε νέο αίτημα και κατόπιν τούτου διορίστηκαν δυο καθηγήτριες, ώστε να συμπληρωθούν οι απαιτούμενες ώρες διδασκαλίας. Η μια εξ αυτών, όμως, δεν αποδέχθηκε, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα δρομολόγια. Ενημερώσαμε για τρίτη φορά και πλέον περιμένουμε». Ο κ. Παπαϊωάννου, κατέληξε αναφέροντας τα ακόλουθα: «Μας προβληματίζει που παρά την έγκαιρη ενημέρωση από πλευράς μας, δεν έχει βρεθεί λύση. Το θετικό είναι ότι η ύλη μπορεί να καλυφθεί. Επιπλέον, να διευκρινίσω ότι η Εκπαιδευτική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα». Εξάλλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Αντωνίου, ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι την Τετάρτη (20/09) έχει ανακοινωθεί ο διορισμός άλλου καθηγητή με στόχο την διευθέτηση του ζητήματος. «Εντός του επόμενου 24ωρού θα γνωρίζουμε αν θα αποδεχθεί το διορισμό του. Να ληφθεί υπόψη ότι σε πολλές περιπτώσεις διορίζονται καθηγητές σε σχετικά μεγάλη ηλικία, που έχουν ήδη δουλειές στον ιδιωτικό τομέα. Αυτοί οι καθηγητές συνήθως απαντούν αρνητικά» κατέληξε. Θέμα συστήματος Αρμόδια πηγή που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη, δήλωσε στο ThemaOnline πως τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται συχνά, χωρίς να ευθύνεται γι΄ αυτό η διεύθυνση ενός σχολείου ή κάποια άλλη υπηρεσία. «Γενικότερα το σύστημα πρέπει να αλλάξει, ώστε να καταστεί δυνατόν να γίνεται πιο νωρίς ο προγραμματισμός και ο διορισμός καθηγητών. Επίσης, υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που ακολουθούνται και οι οποίοι δεν βοηθούν την κατάσταση» μας είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE