Οι κυπριακές τράπεζες απαλλάσσονται από την καταβολή ειδικού φόρου €19 εκ. με νομοσχέδιο

Οι κυπριακές τράπεζες απαλλάσσονται από την καταβολή ειδικού φόρου €19 εκ. με νομοσχέδιο

Μετά από συζήτηση που οδήγησε σε υπερψήφιση του καταργητικού νομοσχεδίου με 18 ψήφους υπέρ και 16 εναντίον, η Ολομέλεια της Βουλής κατάργησε το Ταμείο Ίδρυσης Κυπριακού Μουσείου.Με 29 ψήφους υπέρ και 16 εναντίον η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο τροποποίηση της Επιβολής Ειδικού Φόρου Πιστωτικού Ιδρύματος.

Με βάση τη δήλωση του Βουλευτή του ΑΚΕΛ Άντρου Καυκαλιά το κόμμα του ψήφισε κατά επειδή, όπως ανέφερε, είναι αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες και τα όσα έχουν δημιουργηθεί από τις τράπεζες, να απαλλάσσονται οι τράπεζες για καταβολή ειδικού φόρου €19 εκ. Η Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Άννα Θεολόγου υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση έπρεπε να χρησιμοποιήσει το ποσό για επιδότηση των τόκων για λήπτες ΕΕΕ που δεν εξυπηρετούν τα δάνεια τους. Διαβάστε περισσότερα στο Businessnews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.