«Υγρός τάφος» η Μεσόγειος: 2628 μετανάστες νεκροί ή αγνοούμενοι – 818 έφτασαν στην Κύπρο – Μειωμένες οι ροές - ΠΙΝΑΚΑΣ

«Υγρός τάφος» η Μεσόγειος: 2628 μετανάστες νεκροί ή αγνοούμενοι – 818 έφτασαν στην Κύπρο – Μειωμένες οι ροές - ΠΙΝΑΚΑΣ

Μείωση σημειώθηκε στις ροές μεταναστών δια μέσου θαλάσσης το 2017. Συγκεκριμένα 138232 πρόσφυγες έφτασαν στα παράλια χωρών της Ευρώπης σε αντίθεση με  304,933 το 2016.

  Όπως δείχνουν τα στοιχεία το 75% των μεταναστών έφτασαν στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα 105,806 ενώ ανάμεσα στις άλλες τρεις χώρες που παρατηρήθηκαν ροές μεταναστών είναι και η Κύπρος. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν στην Κύπρο έφθασαν 818 μετανάστες, στην Ελλάδα 19,542 και στην Ισπανία 12,066. Δυστυχώς όμως λόγων των πρόχειρων μέσων που χρησιμοποιούν για να διασχίσουν τη Μεσόγειο 2658 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί ή αγνοούνται.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE