ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΛΕΜΕΣΟΥ – «Ο Αντωνίου του Βασιλικού μας ανέμιζε προσφορά από Ιταλία για το SRF έναντι 50 ευρώ»

ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΛΕΜΕΣΟΥ – «Ο Αντωνίου του Βασιλικού μας ανέμιζε προσφορά από Ιταλία για το SRF έναντι 50 ευρώ»

Οριστικά στα… σκουπίδια φαίνεται να πέταξαν οι ιθύνοντες του τσιμεντοποιείου Βασιλικού την γραπτή δέσμευσή τους προς την κυβέρνηση για αξιοποίηση του δευτερογενούς καυσίμου (SRF) που θα παράγεται από την μονάδα επεξεργασίας των αποβλήτων της Λεμεσού.

Του Φάνη Μακρίδη Όπως ανέφερε στο ThemaOnline ο αντιπρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του έργου (ΟΕΔΑ Λεμεσού), Πάμπος Χαραλάμπους, σε συνάντηση που είχε η επιτροπή με τον εκτελεστικό πρόεδρο των τσιμεντοποιείων, Αντώνη Αντωνίου, ο τελευταίος έδειχνε ανένδοτος. Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, ο Αντωνίου ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία του δεν θα δεχθεί το παραγόμενο SRF με λιγότερα από 50 ευρώ τον τόνο. Ο κ. Χαραλάμπους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Αντωνίου μας είπε πως το τσιμεντοποιείο Βασιλικού θα καίει το SRF μόνο αν χρεώνει 50 ευρώ τον τόνο. Μας το ανέφερε αυτό σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε μαζί. Μάλιστα, μας ανέμιζε ένα χαρτί και μας έλεγε ότι είναι γραπτή πρόταση που τους έκαναν από την Ιταλία προκειμένου να δέχεται SRF το Βασιλικό έναντι 50 ευρώ τον τόνο». Και πρόσθεσε ο κ. Χαραλάμπους: «Δεν μας έδωσε ποτέ το χαρτί. Μας το έδειχνε από μακριά. Προσωπικά έχω αμφιβολίες. Στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού υπάρχουν και ιταλικά συμφέροντα (σ.σ. ανάμεσα στα διευθυντικά στελέχη είναι και ο Maurizio Mansi Montenegro). Δεν μπορώ να δεχθώ τους ισχυρισμούς του». Σημειώνεται ότι το ThemaOnline προσπάθησε επανειλημμένα την Πέμπτη (05/10) να επικοινωνήσει με τους ιθύνοντες των τσιμεντοποιείων Βασιλικού, για να μεταφέρει τις δικές τους θέσεις, ωστόσο, οι τηλεφωνικές μας κλήσεις έμειναν αναπάντητες. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Το Βασιλικό έπαιρνε ακόμα και δωρεάν το SRF από τις ΟΕΔΑ Λεμεσού – Τώρα, σύμφωνα και με τον Γ. Ελεγκτή, θέλει 50 ευρώ τον τόνο – ΕΓΓΡΑΦΟ Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, είχε αναφέρει ότι τα τσιμεντοποιεία ήταν διατεθειμένα να δέχονται το δευτερογενές καύσιμο SRF που θα παραγόταν από τη διαχείριση των αποβλήτων Λεμεσού με ανώτερη τιμή τα 3 ευρώ ανά τόνο. Προσέθετε ότι τώρα το Βασιλικό ζητά 50 ευρώ. Μάλιστα, το ThemaOnline απεκάλυψε την Πέμπτη (05/10) το πρωί, σχετική επιστολή ημερομηνίας 11/04/2014 με αποστολέα τον Διευθυντή Επιχειρήσεων του Βασιλικού, Ανδρέα Ανδρέου, κι αποδέκτη τον τότε Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνου Νικολαΐδη. Ο κ. Ανδρέου επαναβεβαίωνε το ενδιαφέρον του Βασιλικού να καταναλώνει SRF και πρόσθετε πως υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις το τσιμεντοποιείο θα δεχόταν χωρίς καμιά χρέωση το δευτερογενές αυτό καύσιμο. Να σημειωθεί ότι η βιωσιμότητα της μονάδας επεξεργασίας των αποβλήτων της Λεμεσού (ΟΕΔΑ), τέθηκε εν αμφιβόλω, όταν έγινε γνωστό ότι τα τσιμεντοποιεία Βασιλικού ανέβασαν κατακόρυφα τις οικονομικές απαιτήσεις τους προκειμένου να παραλαμβάνουν την δευτερογενή καύσιμη ύλη που θα παράγεται από τα απόβλητα.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Στη σύλληψη έξι προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε χώρα τη Τρίτη, 23 Απριλίου, στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top