ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΔΡΑΜΑ: Τετραμελής οικογένεια διαμένει σε αυτή την παράγκα! - Έχασαν σπίτι, αλλά ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΔΡΑΜΑ: Τετραμελής οικογένεια διαμένει σε αυτή την παράγκα! - Έχασαν σπίτι, αλλά ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τετραμελής οικογένεια στη Λεμεσό, εδώ και περίπου ένα χρόνο ζει σε μια παράγκα σε εγκαταλελειμμένη βιομηχανική μονάδα, ενώ υπάρχουν μέρες που δεν έχουν καθόλου τροφή. Καθημερινά η οικογένεια του κ. Γιώργου περνά τον δικό της Γολγοθά για να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαΐ και καθαρό νερό.

Του Χρίστου Ζήνωνος Όλα αυτά που μόλις σημειώσαμε υποστηρίζονται από πολίτες που μίλησαν στο ThemaOnline, αλλά και από την επί τόπου φωτογράφηση που κάναμε. Στο συγκεκριμένο σημείο συναντήσαμε και τα μέλη της οικογένειας, από τα οποία ζητήσαμε να εξιστορήσουν την καθημερινότητά τους. ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στ. Χρυσοστόμου για οικογένεια που διαμένει σε παράγκα: «Το Υπουργείο προέβη σε όλες τις δέουσες ενέργειες» Η τετραμελής οικογένεια του κ. Γιώργου, ζει σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο οποίο έβαλε κάποια παλιά στρώματα που βρήκε, πάνω σε ξύλινα παλέτα, φτιάχνοντας έτσι μερικά πρόχειρα κρεβάτια. Η οικογένεια ζει εδώ ένα χρόνο χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρισμό και πόσιμο νερό, ενώ πασχίζει να κρατήσει κάποιες υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής κάνοντας μπάνιο σε βρύση που υπάρχει κοντά, κυρίως τα βράδια και φορώντας μαγιό, είπε στο ThemaOnline η σύζυγος του κ. Γιώργου. Παρά τα κάποια βοηθήματα που τους δόθηκαν, κυρίως σε μορφή εφάπαξ, οι καθημερινές ανάγκες για την οικογένεια δεν τους επιτρέπουν να ορθοποδήσουν, αφού εκτός από 2-3 μεροκάματα ως μηχανικός, ο 54χρονος κ. Γιώργος λόγω ηλικίας, δεν μπορεί να βρει σταθερή δουλεία. Επιπλέον, όταν ο 18χρονος γιος του βρήκε δουλειά σε καφετέρια τον απέλυσαν μετά από μερικές εβδομάδες, όταν έμαθαν που διαμένει, ανέφερε ο πατέρας της οικογένειας. «Τα ενοίκια είναι πανάκριβα. Θέλουν τζιαί δκυό ενοίκια μπροστά. Πού εννά τα 'βρω; Εν τζιαί το ρεύμα, τζιαί το νερό...», μας είπε ο κ. Γιώργος. «Η κατηφόρα ξεκίνησε το 2011», μας εξήγησε ο πατέρας, αφού λόγω οικονομικής κρίσης μετά από 30 χρόνια που εργαζόταν ως μηχανικός έμεινε άνεργος για περίπου ένα χρόνο μέχρι που βρήκε άλλη δουλεία. Και πάλι όμως έμεινε άνεργος, χάνοντας έτσι το σπίτι που είχε αγοράσει και χρωστούσε στην τράπεζα. «Το χρέος είναι στο όνομα μου, αλλά ποτέ δεν είχα πάρει τίτλο ιδιοκτησίας» μας είπε ο κ. Γιώργος και συμπλήρωσε λέγοντας ότι το σπίτι το έπιασε πίσω ο εργολάβος (developer) με σκοπό να το πουλήσει σε άλλο ενδιαφερόμενο και να ξεχρεώσει, αλλά το χρέος παρέμεινε στο όνομα του. Λόγω του ότι υπάρχει στο όνομα τους το χρέος για το σπίτι, χωρίς να διαμένουν σε αυτό όμως, δεν μπορούν να λάβουν κανονικά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είπε στο ThemaOnline ο βιοπαλαιστής πατέρας. Θέλοντας να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους, στον βαθμό που είναι δυνατό, πλην μερικών κοντινών τους προσώπων κανένας συγγενής και φίλος δεν γνωρίζει την κατάσταση. Ρωτώντας τι είναι αυτό που χρειάζεται πιο πολύ, ο κ. Γιώργος μας είπε ότι θέλει μια σταθερή δουλειά, να μπορεί να συντηρεί την οικογένεια του και μια βοήθεια για να μπορέσει να βάλει την οικογένεια του σε κανονικό σπίτι μέχρι να βρει τα πόδια του. Πλησιάζει ο χειμώνας και ο κ. Γιώργος μαζί με την σύζυγο του, τον 18χρονο γιό του και την 27χρονη κόρη του, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, θα προστατευτούν από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητο. "Όπως και πέρσι δηλαδή", ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του πατέρα όταν τον ρωτήσαμε πως θα περάσει τον χειμώνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top