ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μεγάλο στοίχημα Μαλά για να βρεθεί στον Β’ Γύρο των Προεδρικών – Υποβοηθητικό το ΕΛΑΜ

Το μεγάλο στοίχημα Μαλά για να βρεθεί στον Β’ Γύρο των Προεδρικών – Υποβοηθητικό το ΕΛΑΜ

Αισιοδοξία επικρατεί στο επιτελείο του Σταύρου Μαλά ότι το μεγάλο στοίχημα του Πρώτου Γύρου των  Προεδρικών Εκλογών θα κερδηθεί και στο τέλος αυτός είναι που θα βρίσκεται απέναντι από τον Νίκο Αναστασιάδη.

Του Τάσου Χριστοδούλου Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι άλλο ασφαλώς από την συσπείρωση των ΑΚΕΛικών ψηφοφόρων οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στο κόμμα τα τελευταία χρόνια πηγαίνοντας κυρίως στην αποχή. Προς αυτό το στόχο εστιάζονται οι προσπάθειες του επιτελείου, των πρωτοκλασάτων στελεχών αλλά και ολόκληρου του κομματικού μηχανισμού με εξορμήσεις ανά το Παγκύπριο, σε λαϊκές οργανώσεις, σωματεία ακόμη και σε πανηγύρια. Ο Σταύρος Μαλάς σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στο επιτελείο του, καλείται να καταγράψει ποσοστά που θα κινούνται κοντά σε αυτά που έλαβε στον Πρώτο Γύρο των Προεδρικών Εκλογών του 2013, τα οποία ήταν της τάξεως του 26,9%. Ποσοστό, λίγο υψηλότερο από αυτό που έλαβε το ΑΚΕΛ τρία χρόνια μετά, στις βουλευτικές εκλογές του 2016, το οποίο αποτέλεσε και το χαμηλότερο ιστορικά για το κόμμα (25,6%). Οι τελευταίες τέσσερις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας (Καθημερινής, Πολίτη, Προεδρικού και Stockwatch) επιβεβαιώνουν την δουλειά που πρέπει να γίνει αφού σε καμία από αυτές τις μετρήσεις δεν ξεπερνά το 17%. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση «Πολίτη»: Μάχη στήθος με στήθος για Παπαδόπουλο και Μαλά – Ντέρμπι μόνο ένα σενάριο στον Β΄ Γύρο – ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ: Τι δείχνει η πρόθεση ψήφου – Αμφίρροπη η εκλογή σε περίπτωση Β’ γύρου με Παπαδόπουλο – Αναστασιάδη – ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»: Αναστασιάδης – Νικόλας στον δεύτερο γύρο – Στο 16% ο Μαλάς Παρόλα αυτά ο γ.γ του ΑΚΕΛ σε δημόσια του τοποθέτηση δήλωσε ότι αξιολογούνται όλες οι δημοσκοπήσεις όμως οι μετρήσεις του κόμματος δεν εμφανίζουν ακριβώς αυτή την εικόνα, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα στην Εζεκία Παπαϊωάννου θεωρούν ότι η επικείμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ΕΛΑΜ θα λειτουργήσει υποβοηθητικά για την υποψηφιότητα Μαλά αφού θα αποστερήσει ψήφους προς την κατεύθυνση του Νικόλα Παπαδόπουλου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top