ΚΥΠΡΟΣ: Επιστρέφουν οι κάμερες στους δρόμους – Βρήκε τον τρόπο το κράτος να βγάλει εκατομμύρια με 10ευρώ

ΚΥΠΡΟΣ: Επιστρέφουν οι κάμερες στους δρόμους – Βρήκε τον τρόπο το κράτος να βγάλει εκατομμύρια με 10ευρώ

Τα βρήκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης για τις κάμερες Τροχαίας, με το σύστημα να εφαρμόζεται εντός του 2018, με αγορά υπηρεσιών από ιδιώτη επενδυτή, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί μόνο με 10ευρώ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι αρμόδιοι προχωρούν, εντός του 2017, σε προκήρυξη προσφορών για προμήθεια συστήματος φωτοεπισήμανσης, μετά την απόφαση του τρόπου εξασφάλισης τους. Συγκεκριμένα, ο «Φ» αναφέρει ότι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, αποφάσισαν όπως η εξασφάλιση του συστήματος φωτοεπισήμανσης γίνει μέσω παροχής υπηρεσιών από ιδιώτη επενδυτή, με το κράτος να καταβάλλει ένα ποσό κάθε χρόνο μέχρι την εξόφληση του. Ακόμη, ο «Φ» εξηγεί ότι το σύστημα θα πληρώνεται από τα έσοδα που θα έχει το κράτος από τις 90 σταθερές και 25 κινητές κάμερες Τροχαίας, ενώ ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με το συμβολικό ποσό των 10 ευρώ ώστε να γίνει εντός του 2018. Ο ιδιώτης επενδυτής θα λειτουργεί το σύστημα και θα επιδίδει και τις κλήσεις με την εμπλοκή της Αστυνομίας μόνο κατά τη διάρκεια της έκδοσης εξωδίκου πρόστιμο, με τις εισπράξεις από αυτά να καταλήγουν στο πάγιο ταμείο, αναφέρει ο «Φ». ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.