ΚΟΠ: Εισφορές ΟΥΕΦΑ, τηλεοπτικά και πρόστιμα δημιούργησαν πλεόνασμα εκατομμυρίων - Eξόφληση οφειλών των σωματείων

ΚΟΠ: Εισφορές ΟΥΕΦΑ, τηλεοπτικά και πρόστιμα δημιούργησαν πλεόνασμα εκατομμυρίων - Eξόφληση οφειλών των σωματείων

Η γενναιόδωρη εισφορά της ΟΥΕΦΑ, τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την Εθνική αλλά και τα έσοδα από τις ποινές σε σωματεία και παράγοντες, δημιούργησαν πλεόνασμα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), που θέλει να στηρίξει οικονομικά τα σωματεία.

Όπως αναφέρεται στο αθλητικό ένθετο «Goal News» του «Φιλελεύθερου», η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σημείωσε πλεόνασμα 4.710.524 ευρώ για το έτος 2017. Το δημοσίευμα που επικαλείται ρεπορτάζ της εκπομπής «Βάλε ένα Γκολ» του «Active», αναφέρει ότι το πλεόνασμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα 5 εκατομμύρια ευρώ εισφορά της ΟΥΕΦΑ, στα τηλεοπτικά δικαιώματα της Εθνικής Κύπρου που φτάνουν τα 3 εκατομμύρια τον χρόνο και στην αύξηση από τις ποινές σε σωματεία, παράγοντες και ποδοσφαιριστές που ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Το δημοσίευμα του «Goal News», αναφέρετε σε ομόφωνες αποφάσεις που λήφθηκαν σε συζήτηση που έγινε σε επίπεδο Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ, λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν στην Γενική Συνέλευση. Ακόμη, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για διευθέτηση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά σωματεία και πιο συγκεκριμένα εξόφληση χρεών προς το κράτος. Η ΚΟΠ χρησιμοποιώντας το οικονομικό της εκτόπισμα, έχει την δυνατότητα να εξασφαλίσει δάνειο με σκοπό την διευθέτηση οφειλών προς τον Φόρο Εισοδήματος, τον ΦΠΑ και τις Κοινωνικές ασφαλίσεις. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θάνατος 17χρονου: Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις ανήλικοι - Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Θάνατος 17χρονου: Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις ανήλικοι - Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Οι τέσσερις 17χρονοι που συνελήφθησαν την Κυριακή, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης θανάτου του 17χρονου στον προαύλιο χώρο της Τεχνικής Σχολής Πάφου, θα κατηγορηθούν γραπτώς για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και ακολούθως θα αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE