Υποψήφιος Πρόεδρος ήταν και πάει ο Πρύτανης – Ο πραγματικός λόγος που έκανε πίσω

Υποψήφιος Πρόεδρος ήταν και πάει ο Πρύτανης – Ο πραγματικός λόγος που έκανε πίσω

Δεν θα εξαγγείλει υποψηφιότητα για τις Προεδρικές Εκλογές, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 11/10.

«Σκέφτηκα διεξοδικά την πρόσκληση των συμπολιτών μου, μίλησα με πολύ κόσμο, με πολλούς νέους ανθρώπους, στάθμισα τα δεδομένα και κατέληξα στην απόφαση ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές», αναφέρει μεταξύ άλλων. Ο κ. Χριστοφίδης προβάλλει στην ανακοίνωση του μια σειρά λόγων που τελικά δεν θα προχωρήσει σε εξαγγελία με κυριότερο τις κομματικές δεσμεύεις της κοινωνίας και την ανετοιμότητα της ακόμη να αποδεχτεί αλλαγές και εκσυχρονισμό. Παρόλα αυτά δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» σημειώνει ότι πραγματικός λόγος που ο ίδιος δεν θα κατέλθει τελικά στην κούρσα των Προεδρικών, είναι οικονομικός και πιο συγκεκριμένα η αδυναμία του να εξεύρει χρηματοδότηση για την προεκλογική εκστρατεία. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για επιχειρηματίες που ενώ αρχικά του είχαν υποσχεθεί χρηματοδότηση στην πορεία έκαναν πίσω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE