Το Ισλαμικό Κράτος έχασε σχεδόν το 90% των εδαφών που είχε καταλάβει το 2014 στο Ιράκ και τη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος έχασε σχεδόν το 90% των εδαφών που είχε καταλάβει το 2014 στο Ιράκ και τη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει σχεδόν το 90% των εδαφών που είχε καταλάβει το 2014 στο Ιράκ και τη Συρία, εκτιμά ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση αυτή του διεθνούς συνασπισμού έγινε ανήμερα της τρίτης επετείου από την ίδρυση του, ημέρας που συνέπεσε και με την απελευθέρωση της Ράκας από τους Κούρδους και τους Άραβες μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). "Οι από κοινού προσπάθειες του συνασπισμούς και των συνεργαζόμενων δυνάμεων επέτρεψαν να ανακαταληφθεί έκταση μεγαλύτερη των 93.790 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή πάνω από το 87% που είχε καταλάβει το Νταές το 2014" ανέφερε ο διεθνής συνασπισμός χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους. "Περίπου 3-7.000 τρομοκράτες εξακολουθούν να μάχονται στο Ιράκ και τη Συρία", συνεχίζει ο συνασπισμός που ιδρύθηκε το 2014 με πρωτοβουλία του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Αφορμή για την απόφαση του Ομπάμα στάθηκαν οι διώξεις που είχαν υποστεί οι Γιαζίντι του Ιράκ από τους τζιχαντιστές. Ο συνασπισμός ανέφερε ότι εκπαίδευσε περίπου 120.000 μαχητές στο Ιράκ και περισσότερους από 12.000 στη Συρία. "Το ΙΚ ηττάται σε όλα τα επίπεδα. Καταστρέψαμε τα δίκτυά τους και εξοντώσαμε τους ηγέτες του" σημείωσε εξάλλου σε μήνυμά του στο Twitter ο εκπρόσωπος του συνασπισμούς, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον. "Οι εταίροι μας απελευθέρωσαν περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE