ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ: "Η κατηγορούσα αρχή να στοιχειοθετήσει γιατί δεν δίνει στην υπεράσπιση τα έγγραφα"

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ: "Η κατηγορούσα αρχή να στοιχειοθετήσει γιατί δεν δίνει στην υπεράσπιση τα έγγραφα"

Ενδιάμεση απόφαση για τη δίκη του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας Αντρέα Κυριάκου , για την υπόθεση διαρροών, ανέγνωσε την Τρίτη 24/10 ο δικαστής της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο Δικαστής στην ενδιάμεση του απόφαση αναγνώρισε τη θέση της υπεράσπισης του κ. Κυριάκου, ότι δηλαδή η κατηγορούσα αρχή οφείλει να δώσει τα περιβόητα πορίσματα στην υπεράσπιση (διοικητικές εκθέσεις και πόρισμα ποινικών ανακριτών για τις διαρροές σε σχέση με την υπόθεση της Interpol), καθώς αποτελούν μαρτυρικό υλικό. Ωστόσο, κάλεσε την κατηγορούσα αρχή εάν επιμένει να αρνείται να παραδώσει το πόρισμα, να στοιχειοθετήσει τους λόγους. Προηγουμένως ο  δικηγόρος του Ανδρέα Κυριάκου, επιχειρηματολογώντας, ανάμεσα σ΄ άλλα, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το άρθρο 30 του Συντάγματος 6 (1) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και 7 του κεφ. 155, δικαιούται να τύχει αποκάλυψης όλης της σχετικής μαρτυρίας υπέρ ή εναντίον του. Από την άλλη, η κατηγορούσα αρχή ενέμεινε στην άρνηση της να παραδώσει τα πορίσματα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το πόρισμα δεν αποτελεί μέρος του μαρτυρικού υλικού της υπόθεσης, ώστε να αποτελεί αντικείμενο αποκάλυψης. Πρόσθεσε πως αν θεωρηθεί ότι αποτελούν μέρος του μαρτυρικού υλικού της υπόθεσης, αποτελούν προνομιούχες πληροφορίες επικοινωνίας μεταξύ ανακριτών και Γενικού Εισαγγελέα στη μια περίπτωση, ενώ οι Διοικητικές Εκθέσεις κοινοποιούνται μόνο στο αρμόδιο όργανο που θα εκδώσει απόφαση. «Εάν συνεχίζει να επιμένει στην επίκληση προνομίου ή άλλου προβλεπόμενου κωλύματος στην παράδοση αντιγράφων των δυο εκθέσεων και του πορίσματος στην υπεράσπιση, θα πρέπει να καταχωρίσει γραπτό αίτημα στο οποίο αναφέρονται οι ακριβείς λόγοι άρνησης παράδοσης τους στην υπεράσπιση» ανέφερε από την πλευρά του ο ο δικαστής. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 17/11/2017.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Νέα αποκάλυψη: Το Ισραήλ γνώριζε δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή της Χαμάς την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Ανδρέας Λέοντας: Βάφτισε τον δεύτερο γιο του στην Παναγία της Τήνου - Φωτογραφίες



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top