ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπρόσθετες «εξορμήσεις» κυνηγίου αποφάσισε το Υπηρεσία Θήρας - Κυνήγι μπεκάτσας με σκύλο

Επιπρόσθετες «εξορμήσεις» κυνηγίου αποφάσισε το Υπηρεσία Θήρας - Κυνήγι μπεκάτσας με σκύλο

Η Υπηρεσία Θήρας ανακοίνωσε ότι μετά την πρόσφατη τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, εφαρμόζεται το κυνήγι μπεκάτσας και τσίχλας με τη συνοδεία σκύλου, σημειώνοντας ότι το κυνήγι θα γίνει με τρόπο που να διασφαλιστεί ότι αυτά τα είδη κυνηγίου δεν θα λειτουργήσουν αρνητικά προς τα παραδοσιακά κυνήγια.

Η Υπηρεσία διευκρινίζει ότι για το συγκεκριμένο κυνήγι θα εκδοθούν χωριστές άδειες κυνηγίου, οι οποίες θα παραχωρηθούν σε δοκιμαστική βάση και θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν μόνο καθαρόαιμα σκυλιά ή σκυλιά που δεν είναι καθαρόαιμα και θα πιστοποιηθούν μετά από σχετικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν από τον Κυνολογικό Όμιλο Κύπρου. Αναφέρει ακόμα ότι οι κυνηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι οι σκύλοι που θα χρησιμοποιηθούν για τα πιο πάνω είδη κυνηγίου θα πρέπει να φέρουν microchip και βάσει αυτού θα εκδίδεται και άδεια χρήσης τους για τα πιο πάνω είδη κυνηγίου και θα επιτρέπεται η χρήση μόνο ενός σκύλου ανά κυνηγό υπό την προϋπόθεση ότι για τον συγκεκριμένο σκύλο έχει εκδοθεί η σχετική άδεια. Για το κυνήγι της μπεκάτσας με τη συνοδεία σκύλου θα παραχωρηθούν ως επιπρόσθετες εξορμήσεις τα Σάββατα από 6/1/2018 μέχρι και 10/2/2018 (έξι εξορμήσεις) μεταξύ των ωρών 08:00 – 14:00. Κατά τις πιο πάνω εξορμήσεις το κυνήγι μπεκάτσας θα επιτρέπεται σε συγκεκριμένες, δασώδεις ορεινές περιοχές των επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού. Οι άδειες κυνηγίου μπεκάτσας κατά τις επιπρόσθετες εξορμήσεις καθώς και τα τέλη άδειας χρήσης σκύλων στο κυνήγι μπεκάτσας και τσίχλας θα εκδίδονται από την 1η Δεκεμβρίου 2017, των οποίων το κόστος θα αποφασισθεί και θα ανακοινωθεί αργότερα. Διευκρινίζεται επίσης ότι κατά τις βασικές εξορμήσεις, το κυνήγι της μπεκάτσας θα επιτρέπεται κανονικά και υπό τους όρους που ίσχυαν μέχρι τώρα και πως κατά τις επιπρόσθετες εξορμήσεις για κυνήγι μπεκάτσας μπορούν να εξορμήσουν και κυνηγοί που έχουν εκδώσει μόνο την άδεια κυνηγίου για τις επιπρόσθετες κυνηγετικές εξορμήσεις της μπεκάτσας, χωρίς τη συνοδεία σκύλου. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top