Η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας και η μείωση οξυγόνου αιτία θανάτου ψαριών στη λίμνη Αθαλάσσας

Η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας και η μείωση οξυγόνου αιτία θανάτου ψαριών στη λίμνη Αθαλάσσας

Ο θάνατος των ψαριών στην λίμνη στο πάρκο Αγίου Γεωργίου Αθαλάσσας προκλήθηκε από την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας και τη μείωση του οξυγόνου που προκλήθηκε από την εισροή νερού με ψηλή περιεκτικότητα σε αιωρούμενα στερεά, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και του Τμήματος Δασών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα νεκρά ψάρια έχουν εντοπιστεί κατά τις τελευταίες μέρες και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενήργησαν άμεσα και προς τον σκοπό αυτό και προσωπικό του Τμήματος Δασών απομάκρυνε μεγάλες ποσότητες νεκρών ψαριών το Σάββατο 28 Οκτωβρίου. Η εργασία θα συνεχιστεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα, καταλήγει  η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα ένταση στην Πύλα και προσπάθεια αλλαγής δεδομένων στη νεκρή ζώνη

Κυπριακό: Νέα ένταση στην Πύλα και προσπάθεια αλλαγής δεδομένων στη νεκρή ζώνη

Οι εξελίξεις στην περιοχή της Πύλας επαναφέρουν στο προσκήνιο μια από τις πιο ευαίσθητες πτυχές του Κυπριακού: τη νεκρή ζώνη και το εύθραυστο καθεστώς της, το οποίο ρυθμίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη μέσω της Ειρηνευτικής Δύναμης. Πίσω από τις αντικρουόμενες δηλώσεις και τις πολιτικές τοποθετήσεις, αναδύεται μια σταδιακή αλλά σταθερή διαδικασία μετατόπισης ισορροπιών, όπου το πεδίο και η διπλωματία κινούνται παράλληλα, αλλά όχι πάντα συντονισμένα.

BEST OF TOTHEMAONLINE