Βέλγος δικηγόρος επιβεβαίωσε ότι ο Πουτζντεμόν βρίσκεται στο Βέλγιο και τον έχει αναλάβει ως πελάτη του

Βέλγος δικηγόρος επιβεβαίωσε ότι ο Πουτζντεμόν βρίσκεται στο Βέλγιο και τον έχει αναλάβει ως πελάτη του

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζντεμόν βρίσκεται στο Βέλγιο, δήλωσε σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του βελγικού πρακτορείου ειδήσεων Belga, ο Βέλγος δικηγόρος Πολ Μπικάερτ, ειδικευμένος σε θέματα ασύλου και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Βέλγος δικηγόρος ανακοίνωσε πως ο Πουτζντεμόν τον όρισε σύμβουλό του. Δεν ανέφερε ωστόσο ότι του ανέθεσε να καταθέσει αίτηση παροχής ασύλου στις βελγικές αρχές, επικαλούμενος σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, την επαγγελματική εχεμύθεια. Δεν ανέφερε επίσης αν και πού συνάντησε τον Πουτζντεμόν, ανέφερε όμως πως βρίσκεται στο Βέλγιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE