Παραιτήθηκε ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας μετά την αποκάλυψη ότι είχε αγγίξει το γόνατο δημοσιογράφου

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας μετά την αποκάλυψη ότι είχε αγγίξει το γόνατο δημοσιογράφου

Την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού Άμυνας της Βρετανίας υπέβαλε ο σερ Μάικλ Φάλον, μετά από την αποκάλυψη ότι πριν από 15 χρόνια είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο στο γόνατο τη δημοσιογράφο Τζούλια Χάρτλεϊ-Μπριούερ.

Ο σερ Μάικλ παραιτήθηκε μετά από τριάμισι χρόνια στο πόστο παραδεχόμενος ότι η συμπεριφορά που επέδειξε στο παρελθόν υπολειπόταν του επιπέδου που αρμόζει σε εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων. Πρόκειται για το πρώτο πολιτικό θύμα των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών για περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς και σεξουαλικής παρενόχλησης από πολιτικούς. Η κα Χάρτλεϊ-Μπριούερ είχε αναφερθεί στο περιστατικό χωρίς να κατονομάσει τον κ. Φάλον. Μετά από την αποκάλυψη της ταυτότητάς του από την εφημερίδα Sun, η δημοσιογράφος είπε ότι τον είχε επιπλήξει εκείνη τη στιγμή της ανάρμοστης επαφής σε ραδιοφωνικό στούντιο σε αυστηρό ύφος, λέγοντάς του ότι αν το ξανάκανε θα τον γρονθοκοπούσε στο πρόσωπο. Πρόσθεσε ότι η ίδια θεωρεί το θέμα λήξαν, καθώς δεν αισθάνθηκε «στο ελάχιστον αναστατωμένη». Εκπρόσωπός του κ. Φάλον είχε δηλώσει την Τρίτη: «Είχε απολογηθεί όταν το περιστατικό συνέβη πριν από 15 χρόνια και τόσο η Τζούλια όσο και εκείνος θεωρούν το θέμα λήξαν».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE