Μην πίνετε νερό από το ποτήρι που έχετε δίπλα σας τη νύχτα – Δείτε γιατί

Μην πίνετε νερό από το ποτήρι που έχετε δίπλα σας τη νύχτα – Δείτε γιατί

Αλλά, το νερό που μένει στο ποτήρι για πολλές ώρες εμπεριέχει ορισμένους άγνωστους κινδύνους. Αν έχετε παρατηρήσει, άλλωστε, σε αυτή την περίπτωση έχει και μια “περίεργη”, γεύση.

Το νερό, σε αντίθεση με τις τροφές, δεν περιέχει σάκχαρα, ή πρωτεΐνες συμβάλλουν στην ανάπτυξη μικροβίων. Οπότε, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι τα μικρόβια εκείνα που ευθύνονται για την παράξενη γεύση του, όταν μένει για ώρες στο ποτήρι. Το νερό που έχει μείνει σε ένα ποτήρι για ώρες είναι πιο πιθανό να έχει συλλέξει σωματίδια σκόνης και βακτήρια από τον αέρα του δωματίου, ιδίως αν αυτό δεν αερίζεται επαρκώς. Επίσης, όταν είναι εκτεθειμένο στον αέρα, απορροφά διοξείδιο του άνθρακα, ένα μικρό μέρος του οποίου μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι όταν το νερό εκτίθεται στον αέρα για πολλή ώρα είναι πιθανό να υποστεί αλλαγή στην χημική δομή του. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το ανθρακικό οξύ μετατρέπεται σε ανθρακικό ή διττανθρακικό οξύ, όταν απελευθερώνει ένα ή δύο πρωτόνια, κάτι που με τη σειρά του αλλάζει το pH του νερού. Η αλλαγή αυτή επηρεάζει επίσης τη γεύση του. Αν και όλα αυτά δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι το νερό που μένει στο ποτήρι στο κομοδίνο σας όλη τη νύχτα είναι ακατάλληλο, αποτελούν σίγουρα κάτι που αξίζει να σκεφτείτε, λόγω του γεγονότος ότι έχει συλλέξει πολλή σκόνη και βακτήρια. Έτσι, την επόμενη που θα διψάσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή μόλις ξυπνήσετε, κάντε τον κόπο να πάτε μέχρι την κουζίνα και να πιείτε φρέσκο τρεχούμενο νερό από την βρύση, ή, ακόμα καλύτερα, εμφιαλωμένο. https://youtu.be/IqNNteplRvE Από iatropedia.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE