ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τηλεοπτικά Β’ Κατηγορίας: Γιατί δεν προβλήθηκαν ποτέ Ομόνοια και Οθέλλος;

Τηλεοπτικά Β’ Κατηγορίας: Γιατί δεν προβλήθηκαν ποτέ Ομόνοια και Οθέλλος;

Φέτος οι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν και ένα παιχνίδι της Β’ κατηγορίας από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες σε κάθε αγωνιστική. Κάτι που έχει γίνει μετά από πρωτοβουλία της ΚΟΠ με στόχο την προώθηση της κατηγορίας και που σίγουρα χαιρετίστηκε απ’ όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Φαίνεται όμως ότι κάποιες ομάδες έχουν αδικηθεί από το τηλεοπτικό σκηνικό και δεν είναι τυχαίο που λάβαμε και πολλά παράπονα από συγκεκριμένους οπαδούς ομάδων της Β’ κατηγορίας.

Για παράδειγμα η πρωτοπόρος Ομόνοια Αραδίππου που κάνει εκπληκτικό πρωτάθλημα μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί ποτέ τηλεοπτικό παιχνίδι της. Ούτε εντός, ούτε και εκτός έδρας. Το ίδιο συμβαίνει με τον Οθέλλο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως ποτέ δεν προβλήθηκε τηλεοπτικά.

Μέχρι σήμερα έχουμε διανύσει ήδη επτά αγωνιστικές, ενώ το τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει οριστεί μέχρι και τη 10η αγωνιστική. Μέχρι τότε οι ποδοσφαιρόφιλοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ούτε μία φορά τις δυο πρώτες ομάδες (μιλάμε πάντα με τα σημερινά δεδομένα) του βαθμολογικού πίνακα και αυτό είναι κάτι που εύλογα προκαλεί αρκετά ερωτηματικά.

Το ThemaSports έψαξε το όλο θέμα και σας παρουσιάζει τα δεδομένα
Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των ομάδων της Β’ κατηγορίας ορίστηκε για τις πρώτες αγωνιστικές πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και σε αυτό λήφθηκε υπόψη και το ποια γήπεδα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τηλεοπτικά παιχνίδια.

Για παράδειγμα την 5η αγωνιστική ήταν ορισμένο να είναι τηλεοπτικό το Οθέλλος-ΕΝΠ, όμως δεν υπήρχε η δυνατότητα για Tv Uppling. Από την στιγμή που το γηπεδούχου σωματείο δεν μπορούσε να αναλάβει το κόστος που απαιτείτο, το παιχνίδι δεν μπορούσε να είναι τηλεοπτικό. Για να μπορέσει ο Οθέλλος ή η Ομόνοια Αραδίππου ή κάποιο άλλο σωματείο που δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές να προβληθεί τηλεοπτικά θα πρέπει να αποδεχθεί να γίνει σε άλλο γήπεδο η αναμέτρηση που να υπάρχει η απαραίτητη υποδομή.

Κάποια σωματεία δεν θέλουν να ξεσπιτωθούν (δεν θέλουν να χάσουν τη δυναμική της έδρας, ενώ είναι και ένα επιπλέον κόστος), έτσι για την ώρα δεν ήταν δυνατό να προβληθούν τηλεοπτικά. Θα μπορούσε βέβαια να γίνει καλύτερη διευθέτηση να προβληθούν τουλάχιστο σε ένα εκτός έδρας ματς. Μετά τη 10η αγωνιστική, αυτό που έχουμε πληροφορηθεί είναι ότι θα υπάρξουν τηλεοπτικά παιχνίδια και της Ομόνοιας Αραδίππου αλλά και του Οθέλλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το οικονομικό κέρδος των ομάδων της Β’ κατηγορίας από τα τηλεοπτικά δεν έχουν καμία σχέση από το πόσα παιχνίδια θα προβληθούν. Αν για παράδειγμα μία ομάδα προβληθεί τηλεοπτικά έξι φορές και άλλη τρεις, δεν σημαίνει ότι θα έχει και μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Τα ποσά είναι εξ αρχής προκαθορισμένα βάση κάποιων κριτηρίων της ομοσπονδίας.

Οι ομάδες που μέχρι τη 10η αγωνιστική θα έχουν την μεγαλύτερη τηλεοπτική προβολή είναι η Αναγέννηση Δερύνειας και η ΕΝΠ. Αντίθετα, Ομόνοια Αραδίππου, Οθέλλος και Ξυλοτύμπου δεν θα προβληθούν καθόλου.

Η ΚΟΠ έχει γνώση επί του θέματος και όπως μας λέχθηκε μέσα στις επόμενες τηλεοπτικές μεταδόσεις των ομάδων Β’ κατηγορίας θα συμπεριληφθούν και οι «αδικημένες» μέχρι σήμερα.

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top