ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χωρίς φόβο… για το ποδοσφαιρικό θαύμα κόντρα στην Ρεάλ (γράφημα ενδεκάδας)

Χωρίς φόβο… για το ποδοσφαιρικό θαύμα κόντρα στην Ρεάλ (γράφημα ενδεκάδας)

Άλλη μια μεγάλη Ευρωπαϊκή μέρα ξημέρωσε για τον ΑΠΟΕΛ, με τους «γαλαζοκίτρινους» να φιλοξενούν το βράδυ (21:45) την «Βασίλισσα» της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «καυτό» όπως αναμένεται ΓΣΠ.

Μόνο από το όνομα, τους ποδοσφαιριστές αλλά και την ποιότητα που έχει η αντίπαλος της Λευκωσιάτικης ομάδας, κάνει το ματς να φαντάζει αρκετά δύσκολο πριν καν να ξεκινήσει. Φυσικά στον ΑΠΟΕΛ έχουν πίστη στις δυνάμεις τους, αλλά και με την μαζική στήριξη των οπαδών τους (θα γεμίσουν το ΓΣΠ) θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα.

Στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ το δήλωσαν αρκετές φορές τις προηγούμενες μέρες ότι είναι ρεαλιστές και ξέρουν τον βαθμό δυσκολίας που κρύβει ένα τέτοιο παιχνίδι όπως είναι αυτό κόντρα στους Ισπανούς, όμως ποτέ στο “γαλαζοκίτρινο” στρατόπεδο δεν έκρυψαν την  πίστη τους και την αισιοδόξια τους για να κοιτάξουν κατάματα το μεγαθήριο στα μάτια και να διεκδικήσουν βαθμολογικό όφελος.

Οι «γαλαζόκιτρινοι» στα τόσα χρόνια παρουσίας τους σε Ευρωπαϊκούς ομίλους έχουν αποκτήσει τις εμπειρίες και τις ποδοσφαιρικέ γνώσεις κόντρα σε τέτοιους μεγάλους αντιπάλους και πάνω σε αυτό θα προσπαθήσει να «χτίσει» και η ομάδα του Γιώργου Δώνη στην αποψινή πάρα πολύ σημαντική αναμέτρηση για να βάλει στην τσέπη βαθμό ή βαθμούς.

Το έργο του ΑΠΟΕΛ είναι αρκετά δύσκολο, όμως οι ποδοσφαιριστές του Ελλαδίτη τεχνικού είναι έτοιμοι να “καταθέσουν” ψυχή και σώμα για να κάνουν άλλη μια ποδοσφαιρική υπέρβαση, έτσι ώστε να πετύχουν άλλο ένα ποδοσφαιρικό θαύμα στην Ευρώπη.

Αν το πετύχουν πολύ απλά θα κερδίσουν ακόμη περισσότερο την αναγνώριση του όλου του κόσμου και πάραλληλα και το πιο σημαντικό από όλα θα αφήσουν μπροστά τους ανοικτή διάπλατα την πόρτα πρόκρισης στις “32” καλύτερες ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, προβλέψεις για την ενδεκάδα που πιθανόν να παρατάξει ο Γιώργος Δώνη δεν μπορούμε να κάνουμε αλλά οι εκτιμήσεις λένε ότι θα ξεκινήσει με τον Ναουθέτ Πέρεθ κάτω από τα δοκάρια με τον Ισπανό “κέρβερο” να δείχνει αρκετά ανεβασμένος και καλά στοιχεία.

Απ εκεί και πέρα ο Λάγο και ο Βούρος είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι για τα άκρα της άμυνας, ενώ ο Καρλάο και ο Ρούεδα θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι οποίοι θα έχουν την μεγάλη ευθύνη να “καθαρίζουν” φάσεις πριν η μπάλα μπει στα καρέ του Ισπανού πορτιέρο.

Στον νευραλγικό χώρο του κέντρου ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ και ρέκορντμαν στην Ευρώπη με την «γαλαζοκίτρινη» φανέλα, Νούνο Μοράις έχει μια κλειδωμένη θέση στην ενδεκάδα, ενώ δίπλα του ίσως αγωνιστεί ο Βινίσιους (παίζεται και του Μπερτόλιο) και πιο μπροστά σε ρόλο 10αριού θα αγωνιστεί ο Ζαχίντ.

Στα δύο «φτερά» της επίθεσης Αλωνεύτης και Σαλάι (διεκδικεί θέση και ο Εφραίμ) ίσως αρχίσουν το ματς και στην κορυφή της επίθεσης ο αναντικατάστατος πλεόν Μίκαελ Ποτέ θα είναι αυτός που θα ηγηθεί τις επιθετικές προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ.


 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «χάρτης» της φτώχειας στην Κύπρο - Πόσα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Ανάλυση: Ο μετεκλογικός σεισμός που φέρει το όνομα Φειδίας - Ο στρουθοκαμηλισμός των κομμάτων



Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά που άρχισε χθες (15/6) στον Φαρμακά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top