ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Like & Unlike της 12ης αγωνιστικής!

Like & Unlike της 12ης αγωνιστικής!

Τελείωσε και η προτελευταία αγωνιστική του Α’ γύρου. Οι πρώτες έξι ομάδες του βαθμολογικού πίνακα συνέχισαν νικηφόρα. Ο απολογισμός της αγωνιστικής αφήνει, 2 νίκες στους γηπεδούχους, 1 ισοπαλία και 4 «διπλά». Πολλά τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά της αγωνιστικής. Ο Κύπρος Εγγλέζος, γράφει για το τι μας άρεσε και τι όχι στην 12η στροφή του Πρωταθλήματος CYTA.

Η πρωτιά στο φετινό μαραθώνιο, κρατιέται από δύο με την ΑΕΚ να έχει συγκάτοικο την Ανόρθωση. Ο Απόλλωνας πέτυχε το πρώτο του «διπλό», ενώ ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε στο ντέρμπι «αιωνίων». Δεν μπόρεσε η Ομόνοια που ψάχνει να βρει το δρόμο της, όμως δεν έχει άλλα περιθώρια. Ας αρχίσουμε από τα θετικά…

ΑΠΟΕΛ
Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα λέγαμε ότι πέτυχαν τρίποντο… αλά μπάσκετ. Απόλυτα αποτελεσματικός και ουσιαστικός ο ΑΠΟΕΛ. Ο Γιώργος Δώνης έδωσε βάση στην τακτική και με το που βρήκε την ευκαιρία χτύπησε. Ουσιαστικά, σε τρεις ευκαιρίες που δημιούργησε, πέτυχε τρία γκολ και «σκότωσε» τον αντίπαλο.

Ο Νορβηγός του ΑΠΟΕΛ, πήρε το όπλο του και «πυροβόλησε» δις την αντίπαλη εστία. Πανέμορφα τελειώματα που δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον νεαρό τερματοφύλακα των «πρασίνων». Δίνει απαντήσεις στους επικριτές του ο Ζαχίντ, καθώς προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στη νέα του ομάδα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Η Ανόρθωση συνεχίζει απτόητη στο φετινό μαραθώνιο. Έχει στο ρόστερ της ένα παίκτη… κόσμημα για τα Κυπριακά γήπεδα. Ο Πράνιτς… μάλλον πήρε λάθος αεροπλάνο. Παρά τα 35 του χρόνια, ο Κροάτης είναι εντυπωσιακός παίκτης που μπορεί με μια του ενέργεια, να δημιουργήσει και να βάλει δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα. Και για του λόγου το αληθές, ως αριστερό μπακ μετράει ήδη 6 ασίστ!

Όσο για τον Καμαρά, δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του φτάνοντας τα 5 γκολ. Του απομένουν άλλα 10 για να φτάσει τον προσωπικό του στόχο, ενώ όσο ανεβαίνει, τόσο βοηθάει την «Κυρία» να «ξεμπλοκάρει» επιθετικά.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
Έπρεπε να φτάσουμε στην 12η αγωνιστική για να πάρει το πρώτο του «διπλό» ο Απόλλωνας. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι 3 από τις 4 ισοπαλίες του, ήταν σε ντέρμπι. Στα θετικά της αναμέτρησης με την Αλκή, όταν είπε να ξυπνήσει… «καθάρισε» ! Στους πρωταγωνιστές ο Μάγκλιτσα που δείχνει το δρόμο στους υπόλοιπους, φτάνοντας τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ
Ουσία και ωραίο ποδόσφαιρο πάει… πακέτο για την ΑΕΚ. Πήγε στο Δασάκι, έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο, αν και άργησε να έρθει το πρώτο, πήγε με «αέρα» δύο τερμάτων στα αποδυτήρια.

Παίκτης βαρόμετρο ο Ακοράν που ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι παρά τα 34 του χρόνια. Όσο για τον Τολεμές… ψάχνει να βρει αντίπαλο για τον πρώτο σκόρερ. Ο Γάλλος φορ χρειάζεται μισή ευκαιρία για να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα και το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι.

ΠΑΦΟΣ F.C.
Δεν είναι μια έκλαμψη η παφιακή ομάδα. Είναι εκεί, έχει τους παίκτες, με 19 βαθμούς και στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πήρε τρίποντο μετά από 3 αγωνιστικές, έχοντας αρκετά καλή παρουσία. Με τα όσα ακούγονται για σημαντική ενίσχυση που θα γίνει τον Ιανουάριο, ίσως επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους. Ξέρει πολλά καντάρια μπάλας ο Μπρουλς και το δείχνει. Παίκτης που έχει αντοχές, θα μοιράσει, θα δημιουργήσει και θα απειλήσει. Είναι αρκετά πιθανό να απασχολήσει μεγαλύτερες ομάδες του νησιού στη συνέχεια.

Και τώρα πάμε να δούμε τι δεν μας άρεσε στην 12η στροφή του πρωταθλήματος CYTA.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Μέχρι που θα πάει αυτή η… βαλίτσα; Παρότι προσπάθησε με την ΑΕΛ και μπορούσε να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι, το αποτέλεσμα δείχνει 7 παιχνίδια χωρίς νίκη! Από τους κύριους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Σε 12 παιχνίδια, με 27 γκολ παθητικό, λίγο δύσκολο να βρεις κάτι θετικό. Αν και η Νέα Σαλαμίνα, έχει τους παίκτες και προσπαθεί, κάπου… μπλοκάρει το πράγμα.

ΟΜΟΝΟΙΑ
Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Μια ομάδα που ψάχνει να πατήσει και να στηριχθεί στα πόδια της, κάπου εκεί ξαναπέφτει. Στο ντέρμπι «αιωνίων», πήρε την μπάλα, αλλά ήταν ανούσια. Στο δημιουργικό κομμάτι δεν ήταν καλή, και εκτός αυτού, τις ευκαιρίες που βρήκε δεν τις αξιοποίησε. Ακριβώς το αντίθετο έγινε με τον αντίπαλο.

Πέρσι, η Ομόνοια τέτοια περίοδο είχε 8 βαθμούς περισσότερους. Είχε ναι μεν πρόβλημα στην άμυνα, όμως έβαζε γκολ με ευκολία. Το δεύτερο δεν φαίνεται να υπάρχει τη φετινή περίοδο, ενώ το πρώτο δεν έχει διορθωθεί. Αρκετά σημαντικό το επόμενο διάστημα στο «τριφύλλι» που έχει δύσκολα παιχνίδια με Δόξα-ΑΕΚ-Απόλλωνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Το ότι έσωσε το βαθμό ο Χίντι στο φινάλε είναι επιτυχία για την ομάδα του Χρύση Μιχαήλ. Ο Πεχλιβάνης όμως ήταν ο μοιραίος για τον «Τακτακαλά» που έχασε 3 τετ α τετ και ενώ το σκορ βρισκόταν στο 0-0. Ψάχνει το γκολ τις τελευταίες αγωνιστικές ο φορ του Ολυμπιακού, όμως δεν έρχεται.

ΑΛΚΗ
Πέντε σερί ήττες μετρά η Αθάνατη. Η καλή εικόνα που παρουσίασε προ εβδομάδων, έκανε την εμφάνισή της και με τον Απόλλωνα, έχοντας μάλιστα και κάποιες ευκαιρίες να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Παρ’όλα αυτά, η εκτελεστική δεινότητα και η ποιότητα του αντιπάλου, δεν της επέτρεψαν να κυνηγήσει κάτι θετικό από την αναμέτρηση. Το επόμενο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα κρίνεται απαραίτητο για… ριστάρτ στην «Αθάνατη».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Θα μας τρελάνει ο καιρός - Ζέστη και βροχές στο «μενού» - Αναλυτικά η πρόγνωση

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Οι πυρκαγιές αποτελούν κάθε καλοκαίρι ένα καταστροφικό φαινόμενο που πλήττει την Κύπρο ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν και καθορίζουν τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top