ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρίσκαρε ο Απόλλωνας, είχε πίστη και «θράσος», αλλά… μίλησε η κλάση του αντιπάλου

Ρίσκαρε ο Απόλλωνας, είχε πίστη και «θράσος», αλλά… μίλησε η κλάση του αντιπάλου

Κρίμα κι άδικο πραγματικά για τον Απόλλωνα, να χάνει το αποψινό παιχνίδι με τη Λιόν με το βαρύ 4-0…

Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού είχαν πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίωρο, είχαν αυτοπεποίθηση, αγωνιστικό «θράσος» και πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, αλλά και έναν Γιάκολις σε τρομερά κέφια, όμως η τύχη τους γύρισε την πλάτη.

Κι εκεί που… τρίβαμε τα μάτια μας από την εμφάνιση του Απόλλωνα, ξαφνικά δέχεται ένα «φθηνό», αστείο γκολ στο 29΄, από ασυνεννοησία μεταξύ Γιούστε και Βάλε και πριν συνέλθει από το «σοκ», ήρθε και η δεύτερη «ψυχρολουσία» και το όνειρο για την υπέρβαση, έσβησε οριστικά με άδοξο τρόπο.

Παρ΄ όλα αυτά, ακόμα κι έτσι, η Λεμεσιανή ομάδα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια πετυχαίνοντας ένα γκολ στις καθυστερήσεις, το οποίο θα έδινε νέο ενδιαφέρον και στο δεύτερο ημίχρονο.

Πολλοί θα πουν ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή ρίσκαρε με το επιθετικό σχήμα που παρέταξε (με Γιάκολις, Σαρδινέρο, Σκέμπρι, Μάγκλιτσα και χωρίς επιτελικό χαφ) και θα έχουν δίκιο, όμως δεν τον αδικούμε τον Κύπριο τεχνικό, ο οποίος το είπε ξεκάθαρα στις δηλώσεις του, ότι ο Απόλλωνας πήγε στη Γαλλία για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι για να «κρυφτεί».

Μετά Χριστόν προφήτες γινόμαστε όλοι, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ναι μεν οι κυπριακές ομάδες έκαναν άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, αλλά ακόμα δεν μπορούν να κοντράρουν τις τοπ ομάδες των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στην έδρα τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις το έχουμε καταφέρει, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται πάντα. Υπήρχε διαφορά κλάσης και δεν είναι ντροπή να το παραδεχθούμε…

Ενδεχομένως, να διαφοροποιούσε τα πλάνα του ο προπονητής του Απόλλωνα αν είχε προηγηθεί στο σκορ, όμως αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ…

Στο δεύτερο ημίχρονο μετά το 3-0, έριξε στο ματς τους Μαρτίνες και Ντα Σίλβα, όχι φυσικά για να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, αλλά για να κρατήσει τουλάχιστον το σκορ σε αυτά τα επίπεδα, με δύο παίκτες που μπορούν να κρατήσουν μπάλα και να κουμαντάρουν το παιχνίδι, ευελπιστώντας παράλληλα στη δημιουργία επιθετικών προσπαθειών, με στόχο την επίτευξη ενός τέρματος, με το οποίο ο Απόλλωνας θα επέκτεινε το ρεκόρ του (σ.σ. 12ο σερί ματς που σκοράρει στην Ευρώπη!).

Τίποτα όμως δεν του βγήκε απόψε, με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η βαριά ήττα, απέναντι σε μία εξαιρετικά γρήγορη και ποιοτική ομάδα, η οποία τιμώρησε τα ατομικά λάθη των «γαλάζιων» και τις στιγμιαίες αμυντικές αδράνειες.

Δυστυχώς, σε αυτό το επίπεδο και κόντρα σε τέτοιες ομάδες, ακόμα και το παραμικρό λάθος κοστίζει ακριβά.

Ο Απόλλωνας όμως κέρδισε πολλές εμπειρίες φέτος στην Ευρώπη και ακόμα κι από τέτοιες βαριές ήττες, μπορεί να αποκομίσει κέρδη ενόψει της επόμενης παρουσίας του…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top