ΚΟΙΝΩΝΙΑ

70χρονος στο ThemaOnline: «Υπερβολές από Μ.Μ.Ε. – Εξαιρετικοί οι αστυνομικοί – Παίρνω 1.200 ευρώ σύνταξη, δεν έχω ανάγκη»

70χρονος στο ThemaOnline: «Υπερβολές από Μ.Μ.Ε. – Εξαιρετικοί οι αστυνομικοί – Παίρνω 1.200 ευρώ σύνταξη, δεν έχω ανάγκη»

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν τέτοιες υπερβολές από τα Μ.Μ.Ε. Διαστρέβλωσαν γεγονότα. Η Αστυνομία ήταν συγκινητική, με χειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Δεν έχω ανάγκη και θα ένιωθα καλύτερα αν ήθελαν να βοηθήσουν κάποιους που πραγματικά το χρειάζονται».

Του Φάνη Μακρίδη Πρόκειται για κάποια από τα λόγια που ανέφερε στο ThemaOnline ο 70χρονος από την Λάρνακα, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 250 ευρώ, γιατί έκλεψε κοτομπουκιές από υπεραγορά στην παραλιακή πόλη. Όπως γίνεται αντιληπτό από τα όσα μας ανέφερε, τον δυσαρέστησε που τον παρουσίασαν ως έναν γέροντα που… δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Παρουσιάζουμε τις αρχικές τοποθετήσεις του 70χρονου στο ThemaOnline: «Με παρουσίασαν ως έναν άνθρωπο με τεράστιες ανάγκες. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ορισμένοι συνάδελφοί σας διαστρέβλωσαν τα γεγονότα. Είχα πάρει τη σύνταξή μου όταν έγινε το αδίκημα. Ήμουν πληρωμένος. Αυτό που έκανα ήταν άσχημο, ταπεινωτικό, εξευτελιστικό. Και με ενοχλεί που πήγαν να κατακεραυνώσουν την Αστυνομία, η οποία τήρησε άψογη στάση απέναντί μου. Οι αστυνομικοί ούτε μου φόρεσαν χειροπέδες, ούτε μου συμπεριφέρθηκαν άσχημα. Πολύ αγαπητοί, πολύ ανθρώπινοι απέναντί μου. Μου είπαν ‘ηρέμησε και θα σε βοηθήσουμε’. Έδρασαν υπέροχα». Στη συνέχεια μίλησε για το περιστατικό: «Ήταν μια ατυχής στιγμή για μένα. Πήγα ψώνισα στην υπεραγορά και πλήρωσα. Πήγα στο αυτοκίνητο, έβαλα τα πράγματα στο αυτοκίνητο και θυμήθηκα ότι ξέχασα να πάρω νάγκετς. Επέστρεψα στην υπεραγορά, αλλά επειδή τα νάγκετς ήταν 6 ευρώ και είχα 12 ευρώ πάνω μου, ταράχτηκα. Ήθελα να πάρω γάλα και ψωμί και νόμιζα ότι δεν θα μου φτάσουν. Πάνω στην σύγχυσή μου σκέφτηκα να τα βάλω κάτω από την φανέλα μου, όπως κι έκανα. Με είδε μια κοπέλα που ήταν υπάλληλος και το είπε στον υπεύθυνο της υπεραγοράς. Ο τρόπος του δεν ήταν καλός. Μου έφερε ένα κάδρο με τους κανονισμούς του καταστήματος και μου είπε ότι θα καλέσει Αστυνομία. Τον παρακάλεσα, του είπα να τον πληρώσω… Δεν άκουγε ούτε λέξη. Σημειώστε ότι περίμενα έξω την Αστυνομία. Θα μπορούσα να έχω φύγει. Όπως σας είπα οι αστυνομικοί με σκλάβωσαν με τη συμπεριφορά τους. Δεν είχαν άλλη επιλογή από τη στιγμή που επέμενε ο υπεύθυνος της υπεραγοράς». Ο 70χρονος πρόσθεσε ότι δεν θέλει βοήθεια: «Είναι συγκινητική η αντίδραση του κόσμου, αλλά δεν ήταν καλά πληροφορημένος. Είμαι σε ένα επίπεδο, αφού παίρνω σύνταξη στα 1.200 ευρώ. Έχω ανάγκες αφού τα εγγόνια μου που βοηθώ είναι 18 και 20 ετών -κι όχι παιδάκια όπως μεταδόθηκε- αλλά υπάρχουν άνθρωποι με πιο μεγάλα προβλήματα. Δεν θέλω να στερήσω από κανέναν χρήματα ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ είμαι καλά. Δεν χρειάζομαι βοήθεια». Ο ηλικιωμένος από την Λάρνακα, αναφέρθηκε και στη βοήθεια του ΕΛΑΜ: «Την Πέμπτη (09/11) μου τηλεφώνησαν από το ΕΛΑΜ. Έκανα θεραπεία για ένα μικρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω. Μου είπαν ότι θέλουν να μου δώσουν τα 250 ευρώ του προστίμου που μου είχε επιβάλει το δικαστήριο. Μου εξήγησαν ότι τους ενδιαφέρει μόνο να βοηθήσουν και δεν είναι κομματικός ο λόγος που επικοινωνούν μαζί μου. Τους είπα ότι είχα πληρώσει το πρόστιμο, το οποίο για να είμαι ειλικρινής με έβγαλε εκτός προγραμματισμού. Επέμεναν από το ΕΛΑΜ. Ήρθαν και μου έδωσαν τα χρήματα και τους ευχαρίστησα. Τους είπα, όμως, ‘ως εδώ, δεν χρειάζομαι άλλη βοήθεια’».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες

Eurovision 2024: Tι ρούχο ετοιμάζει ο Κουδουνάρης για τη Silia Kapsis on stage; Το video στο Tik Tok



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top