Μεγάλο ντέρμπι στον δεύτερο γύρο βγάζει η δημοσκόπηση του ANT1 – ΠΙΝΑΚΕΣ

Μεγάλο ντέρμπι στον δεύτερο γύρο βγάζει η  δημοσκόπηση του ANT1 – ΠΙΝΑΚΕΣ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα είναι ο αντίπαλος του Νίκου Αναστασιάδη στο δεύτερο γύρω των Προεδρικών Εκλογών του 2018, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση κάλπης που διενήργησε για τον Αντ1 η Cypronetwork, μεταξύ 19 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου 2017.

Ο Νίκος Αναστασιάδης προηγείται με 26,3% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 19,7%. Ακολουθούν, ο Σταύρος Μαλάς με 17%, ο Γιώργος Λιλλήκας με 4%, Χρίστος Χρίστου με 3,6%, ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης με 0,9%, ενώ ποσοστό 15% ανέφεραν ότι δεν θα ψηφήσουν. Στη παράσταση νίκης, τα ποσοστά είναι: Νίκος Αναστασιάδης 48,4% Νικόλας Παπαδόπουλος 15,9% και Σταύρος Μαλάς 8,6%. Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ απάντησε το 25,2%. Οι μισοί πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα στη Κύπρο πάνε προς λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει ότι δέχθηκε περικοπές μισθών λόγω οικονομικής κρίση, με ένα στους τρεις πολίτες περίπου να εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση, παραμένει η ίδια σε σχέση με 12 μήνες πριν. Την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του παρουσίασε ο Αντ1 την Παρασκευή 10/11 για τις Προεδρικές εκλογές του 2018. Οι μισοί πολίτες, ποσοστό 51,1% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εκτιμούν ότι η κατάσταση πραγμάτων πάνε σε λάθος κατεύθυνση. Ένας στους τέσσερις, ποσοστό 25,7% δήλωσε, ούτε σωστή ούτε λανθασμένη, ενώ ένα ποσοστό 20,2 πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Αντ1, οι μισοί ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσαν ότι τα πράγματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, ενώ αντίθετη εικόνα δίνουν οι ψηφοφόροι ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Κόμματος. Περικοπές μισθών και ανεργία βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης για τους ψηφοφόρους. Μόνο το 15% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της Κύπρου είναι χειρότερη σε σχέση με 12 μήνες πριν. Η ίδια ή καλύτερη οικονομική κατάσταση, εκτιμά το 38,3% και το 37,6% αντίστοιχα. Μεγαλύτερη προτεραιότητα για την Κύπρο σήμερα είναι το Κυπριακό με ποσοστό 45,8% και οικονομική ανάπτυξη με ποσοστό 27,7%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE