ΑρχικήΚυπριακός ΤύποςΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΧ. ΕΦΟΡΕΙΑΣ: Νέα τροπή στην υπόθεση - Δεν κατηγορήθηκε ποτέ από τη Νομική Υπηρεσία - «Χρησιμοποιούσε την ανήλικη για να δει αν ο άντρας της ήταν πιστός»
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΧ. ΕΦΟΡΕΙΑΣ: Νέα τροπή στην υπόθεση - Δεν κατηγορήθηκε ποτέ από τη Νομική Υπηρεσία - «Χρησιμοποιούσε την ανήλικη για να δει αν ο άντρας της ήταν πιστός»
13.11.2017 - 12:00
Νέα δεδομένα προκύπτουν μέσα από αλληλογραφία που δημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος» την Δευτέρα 13/11, σχετικά με την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανήλικης, στην οποία εμπλέκεται γυναίκα υπάλληλος σχολικής εφορείας.
Συγκεκριμένα, τον περασμένο Δεκέμβριο, αποφάνθηκε από την επαρχιακό δικαστή Λάρνακας, Εύη Γεωργίου Αντωνίου, ότι η εν λόγω γυναίκα είχε ευθύνη, γνώση, ενεργή εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή στη σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης, ωστόσο στο κατηγορητήριο, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε μεμπτό εναντίον της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τόσο ο πατέρας της ανήλικης, όσο και ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβα, ζήτησαν με επιστολή τους στις 8/11/2013 εξηγήσεις, που δεν περιλαμβανόταν, δηλαδή, η εν λόγω υπάλληλος στο κατηγορητήριο και τον λόγο που η υπόθεση αντί να οδηγηθεί στο Κακουργιοδικείο, παραπέμφθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.
Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται και στην απάντηση που έλαβαν οι δύο άντρες στις 31/1/2014, από την τότε ανώτερη δικηγόρο της Δημοκρατίες και νυν εισαγγελέα, Έλενα Κλεόπα, που ανάφερε τα εξής: «To αίτημά σας για παραπομπή της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου και όλοι σας οι ισχυρισμοί έχουν επανεξεταστεί και σας πληροφορώ ότι, η θέση του γραφείου μας παραμένει η ίδια. Όσον αφορά το αίτημά σας για ποινική δίωξη της συζύγου του κατηγορουμένου, είμαστε της άποψης ότι από την περισυλλεγείσα μαρτυρία δεν στοιχειοθετείται οποιοδήποτε αδίκημα εναντίον της. Ως εκ τούτου, η εκδίκαση της υπόθεσης θα προχωρήσει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου».
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», η απόφαση του Δικαστηρίου είναι άκρως αποκαλυπτική όσον αφορά την ανάμειξη της γυναίκας στην υπόθεση, και παραδόξως δεν συμπεριλήφθηκε στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, αφού μαζί με τον σύζυγό της έκαναν πλύση εγκεφάλου στην ανήλικη και επιδίδονταν σε ψυχολογικό εκβιασμό σε βάρος της.
Τέλος, στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος της σχολικής εφορείας, χρησιμοποιούσε την ανήλικη για να διαπιστώσει αν ο σύζυγός της ήταν πιστός σε αυτή. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.