The Economist: 25.000 Ρώσοι ψηφοφόροι στην Κύπρο μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες» - Επαφές με κόμματα

The Economist: 25.000 Ρώσοι ψηφοφόροι στην Κύπρο μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες» - Επαφές με κόμματα

Υπό ένα ενδιαφέρον οπτικό πρίσμα προσεγγίζει τις Προεδρικές Εκλογές στην Κύπρο ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά περιοδικά του κόσμου. Ο λόγος για τον Economist (The Economist).

Το γνωστό έντυπο που ιδρύθηκε πριν από 174 και εδρεύει στο Λονδίνο, αναφέρει ότι οι Ρώσοι που απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο, πιθανόν να καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών του Φεβρουαρίου. Αφού πρώτα ο συντάκτης του δημοσιεύματος, αναφέρεται στην ίδρυση του ρωσικών συμφερόντων κόμματος «Εγώ Ο Πολίτης», σημειώνει ότι γύρω στις 25.000 πρώην πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης πλέον έχουν κυπριακή υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές. Και προσθέτει: «Το κόμμα Εγώ Ο Πολίτης δεν σκοπεύει να βάλει υποψήφιο εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη, του υποψηφίου της δεξιάς για μια δεύτερη θητεία. Αλλά οι ηγέτες του ήδη μιλούν με τα κυπριακά κόμματα με την προοπτική να υποστηρίξουν έναν από τους υποψηφίους στις εκλογές. Η υποστήριξη του Ε.Ο.Π. ίσως αλλάξει την ισορροπία σε μια κούρσα που θα είναι αμφίρροπη». Επιμέλεια: Φ.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κινήθηκε γύρω από το Κυπριακό, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE