ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ανάπηρος περίμενε 15 μήνες για καταβολή ΕΕΕ

ΚΥΠΡΟΣ: Ανάπηρος περίμενε 15 μήνες για καταβολή ΕΕΕ

Πραγματικά συλλογισμό για τις κρατικές υπηρεσίες προκαλούν περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τη Μαριλένα Παναγή («Ο Φιλελεύθερος»), μεγάλες στερήσεις λόγω έλλειψης εισοδημάτων περνούν άτομα με αναπηρία που υποβάλλουν αιτήσεις για παραχώρηση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ανάπηρος αιτητής χρειάστηκε να περιμένει 15 ολόκληρους μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων του.

Υπέβαλε αίτηση στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 και μέχρι το τέλος Μαρτίου 2017 η αίτηση δεν είχε εξεταστεί.

Ο πολίτης είχε υποβάλει αίτηση για ΕΕΕ τον Αύγουστο του 2014, ωστόσο απορρίφθηκε επειδή δεν είχε προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα.

Νέα αίτηση τον Σεπτέμβριο του 2016 παρουσίαζε «ουσιώδεις ελλείψεις» γι’ αυτό στις 10 Μαΐου 2017 ζητήθηκε από τον παραπονούμενο να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Η αίτηση για ΕΕΕ εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2017 και η καταβολή ΕΕΕ άρχισε τον Αύγουστο του 2017, περιλαμβανομένου και του επιδόματος ενοικίου ύψους €280 μηνιαίως, το οποίο καταβάλλεται απευθείας στον ιδιοκτήτη της κατοικίας στην οποία διαμένει ο παραπονούμενος με την οικογένεια του.

Όσον αφορά την αναπηρία του, ο παραπονούμενος αξιολογήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2017 από το Σύστημα Αξιολόγησης της Αναπηρίας που λειτουργεί το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες και κρίθηκε μόνιμα ανάπηρος.

Η καταβολή του αναπηρικού επιδόματος άρχισε το Δεκέμβριο του 2017, ενώ την ίδια περίοδο, το επίδομα ενοικίου του, ως άτομο με αναπηρία αυξήθηκε από €280 σε €400 μηνιαίως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top