ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες απειλές Τουρκίας για Αιγαίο και Μεσόγειο - Υπενθυμίζει casus belli

Νέες απειλές Τουρκίας για Αιγαίο και Μεσόγειο - Υπενθυμίζει casus belli

Υπενθυμίζει το casus belli για Αιγαίο και Μεσόγειο αναφέρει ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.

Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο που θα είναι ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντά της αναφέρεται στην αναλυτική ανακοίνωση της γραμματείας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) που συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη.

Η Άγκυρα επικαλείται το διεθνές δίκαιο αλλά και τις αποφάσεις της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης εννοώντας το casus belli. «Δηλώνεται ότι οι συντονισμένες εξελίξεις και προσπάθειες καταπάτησης μονομερώς του διεθνούς δικαίου στην περιοχή, που δεν εξασφαλίζουν την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την αποφασιστικότητά μας στο διεθνές δίκαιο και τη δεδηλωμένη βούληση της Eθνοσυνέλευσης. Επαναβεβαιώνεται ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί καμία εξέλιξη που θα στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top