ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Η αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία θα είναι αργή»

Τραμπ: «Η αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία θα είναι αργή»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε και πάλι σήμερα Δευτέρα (31/12) ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα είναι "αργή", επαναλαμβάνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει νικηθεί, γεγονός που δικαιολογεί την απόφαση που έλαβε.

"Το ΙΚ έχει πρακτικά εξαλειφθεί. Θα στέλνουμε με αργό ρυθμό τους στρατιώτες μας στο σπίτι, ώστε να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους, πολεμώντας ταυτόχρονα ό,τι απέμεινε από το ΙΚ", έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Περίπου 2.000 άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στη βόρεια Συρία, για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές και να εκπαιδεύσουν τις τοπικές δυνάμεις, στις περιοχές που ανακαταλαμβάνονται από το ΙΚ.

"Αν κάποιος άλλος πέραν του Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει αυτό που κάνω εγώ στη Συρία (...) θα είχε ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας", πρόσθεσε ο Τραμπ τονίζοντας ότι "τα αποτελέσματα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ απ` όσο είχα προβλέψει". Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε ήδη δηλώσει ότι η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την περιοχή θα είναι "αργή και πολύ καλά συντονισμένη".

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο



ΠτΔ: Μοναδικός στόχος η επανένωση στη βάση ψηφισμάτων ΟΗΕ

ΠτΔ: Μοναδικός στόχος η επανένωση στη βάση ψηφισμάτων ΟΗΕ

Μοναδικός στόχος είναι η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον επιμνημόσυνο λόγο του στο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα Μιχαήλ Ολύμπιου που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου στα Λύμπια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top